no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Auberge Napoleon

Auberge Napoleon

Auberge Napoleon heeft een geprivilegieerde ligging aan de Plantentuin van Meise en aan een oprit van de A12. Het gebouw dateert uit de negentiende eeuw en heette, in de tijd dat Brusselaars met de stoomtram op uitstap kwamen, Café Napoleon Laiterie. De dagjestoeristen dronken bier en kochten melk en eieren. In 1960 werd de caféhoeve verbouwd tot volwaardig restaurant en werd de naam omgedoopt tot Auberge Napoleon.

Na een halve eeuw was het tijd om de oude herberg nieuw bloed te geven. De zaak werd met grote middelen en met hulp van een goed gezinde grootmoeder radicaal verbouwd en het resultaat is verrassend. Jong en oud stromen toe en zonder reservatie is er weinig kans op een vrij tafeltje. Alles is wit en fris in de grote ruimte. Een feestelijke luster en nostalgische saxofoonmuziek brengen sfeer. De keuken is gedeeltelijk zichtbaar en er is een eettoog.

Tradities worden hier in ere gehouden. Dat merk je aan de hoge koksmutsen die de koks dragen, de afgestofte Belgische en Franse klassiekers op de spijskaart en ook aan de zaaldienst, die opnieuw waardigheid krijgt door het versnijden in de eetzaal van fazant of côte à l'os, het samenstellen van americain en het opkloppen van sabayon of het maken van Irish coffee voor de ogen van de gasten.

© Knack Weekend
  • Gault & Millau
Stel een vraag
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.4/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 8.7/10   Prijs/kwaliteit

Tim Van Campenhout

Ik kom hier regelmatig met klanten eten en het moet gezegd dat het steeds meer dan in orde is. Zeker een aanrader.

wo 23 mei 2018

Jacqueline De Vuyst

Heel charmant en vriendelijke ontvangst. Het eten was uitstekend en verfijnd. Service tot in de puntjes verzorgd en persoonlijke benadering. Wij komen terug.

do 10 mei 2018

G.

Lekker eten, zeer verzorgd , goede bediening. Een aanrader.

di 01 mei 2018

Lydia Van Gastel

Wij vonden het superlekker. Vriendelijke service. Goede prijs/kwaliteitverhouding.

di 01 mei 2018