account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Bistrot Benoit

Bistrot Benoit

Ex-Zoute Zoen-chef Bert de Bois & Isabel Manniën, gedreven horecaondernemers en cateraars van o.a. Studio 100, Tomorrowland en het Bollekesfeest, (her-)openen met Lady Chef Viviane Verheyen op de oude Zoute-Zoen-locatie hun bistrot BENOIT.

Samen met Benny & Patricia, eerste eigenaars van le Zoute Zoen en grondleggers van de bistronomie in Antwerpen, willen zij terug naar de basis: een betaalbare bistrot-gourmand met heerlijke gerechten en aantrekkelijke menu’s. Ooit gestart als hip bijhuis van kooktempel Zirk, verdrong het grote broer al snel naar de achtergrond en werd de populaire stek van bekend en onbekend Vlaanderen.

Laat u dus -net als de beau monde van weleer- vanaf 4 oktober verleiden door de zalige keuken en de ongedwongen bediening van deze betaalbare luxe-bistro die met zijn enorme boekenkast, kristallen lusters, zwarte tafelrokken en wit linnen refereert aan de elegante zwierigheid van de Parijse bistro’s jaren ’30. En als tijdens zwoele zomeravonden de voorgevel openschuift wordt flamboyant Parijs een zwierig terras in Barcelona…

Viviane Verheyen, in 2006 verkozen tot Lady Chef of the Year, kreeg in 2012 Knacks Gouden Garde voor beste vrouwelijke chef 2012 – 2013 en Bert de Bois kookte in sterrenzaken als Sir Anthony Van Dijk en Matelote en in Antwerpse toppers als Hilton, le Zoute Zoen, de 7 Schaken en de Gloria. In bistrot BENOIT steken ze klassiekers in een nieuw jasje en koken ze no-nonsense net zo lekker Frans als fusion.
  • WiFi
  • Vergaderzaal
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.2

Gemiddelde score

  • 9.2/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Arielle Pauwels

wij worden altijd opnieuw verrast door de originele gerechten, de wisselende menukaart, de perfecte balans in heel de beleving, en de top-service : vriendelijk en professioneel. Ook de uitleg bij het kiezen van wijn is geweldig. Aan iedereen warm aanbevolen. Wij gaan zeker terug!

do 17 september 2020

Tinneke De Bleser

Voor de zoveelste keer was het weer uitstekend! Superlekker eten, leuke bediening en vooral een voorbeeld wat betreft Covid 19 maatregels! Hopelijk tot heel gauw!

zo 02 augustus 2020

Isabelle Vandenbroucke

Zeer mooi verzorgd interieur, correcte covid aanpassingen, vriendelijk personeel, zeer goed prijs-kwaliteit. Wij komen terug!

zo 26 juli 2020

Sabine Op de Beeck

Je voelt je erg welkom en beleeft een heerlijk moment. Een parel in een minder bekend deel van Antwerpen.

za 25 juli 2020