account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Bistrot Benoit

Bistrot Benoit

Ex-Zoute Zoen-chef Bert de Bois & Isabel Manniën, gedreven horecaondernemers en cateraars van o.a. Studio 100, Tomorrowland en het Bollekesfeest, (her-)openen met Lady Chef Viviane Verheyen op de oude Zoute-Zoen-locatie hun bistrot BENOIT.

Samen met Benny & Patricia, eerste eigenaars van le Zoute Zoen en grondleggers van de bistronomie in Antwerpen, willen zij terug naar de basis: een betaalbare bistrot-gourmand met heerlijke gerechten en aantrekkelijke menu’s. Ooit gestart als hip bijhuis van kooktempel Zirk, verdrong het grote broer al snel naar de achtergrond en werd de populaire stek van bekend en onbekend Vlaanderen.

Laat u dus -net als de beau monde van weleer- vanaf 4 oktober verleiden door de zalige keuken en de ongedwongen bediening van deze betaalbare luxe-bistro die met zijn enorme boekenkast, kristallen lusters, zwarte tafelrokken en wit linnen refereert aan de elegante zwierigheid van de Parijse bistro’s jaren ’30. En als tijdens zwoele zomeravonden de voorgevel openschuift wordt flamboyant Parijs een zwierig terras in Barcelona…

Viviane Verheyen, in 2006 verkozen tot Lady Chef of the Year, kreeg in 2012 Knacks Gouden Garde voor beste vrouwelijke chef 2012 – 2013 en Bert de Bois kookte in sterrenzaken als Sir Anthony Van Dijk en Matelote en in Antwerpse toppers als Hilton, le Zoute Zoen, de 7 Schaken en de Gloria. In bistrot BENOIT steken ze klassiekers in een nieuw jasje en koken ze no-nonsense net zo lekker Frans als fusion.
  • WiFi
  • Vergaderzaal
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.1/10   Kwaliteit
  • 9.1/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Mireille Van Geyt

Weer even heerlijk en gezellig als altijd! Top adres! Mireille.

zo 12 juli 2020

Marc Stalmans

Dit is een restaurant dat uitnodigt tot wederkeren. Perfecte, vriendelijke, beleefde en toch niet stijve, vlotte en toch niet opdringerige bediening. Wat uit de keuken komt is een warm dekentje op een koude avond... heerlijk en nostalgisch. Prijs-kwaliteit super! En... met veel respect voor de corona-maaatregelen.

vr 10 juli 2020

Gertrude Baelde

Menu Benoit super lekker van voorgerecht tot dessert. Correcte vriendelijke bediening. Corona-maatregelen perfect gevolgd. Bedankt, ik heb ervan genoten!

wo 08 juli 2020

Yvette Veyt

Wij komen nog terug. Heel mooi kader en lekker gegeten. Prijs - kwaliteit verdienen jullie en 10.

zo 05 juli 2020