account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Pool House - Château Sainte-Anne

Pool House - Château Sainte-Anne

De Royal International Club Chateau Sainte-Anne is een internationale ontmoetingsplaats waar meer dan 35 nationaliteiten in een gemoedelijke sfeer bijeenkomen.
De club staat onder de koninklijke bescherming van Z.M. Koning Filip.

Naast diplomaten, internationale kaderleden en Europese ambtenaren, verwelkomt deze exclusieve veelzijdige club talrijke Belgische families. Zij genieten van de verschillende activiteiten op het kasteel en van de sportfaciliteiten in een prachtige omgeving.

Het idee voor de club is ontstaan na de ondertekening van het Verdrag van Rome, dat in het naburige Hertoginnedal werd onderhandeld. Veel van de instellingen die verantwoordelijk waren voor de uitvoering van het Verdrag vestigden zich in Brussel, wat de internationale roeping van de stad bevestigde, een roeping die later nog werd versterkt door ook onderdak te bieden aan de NAVO.

Rond de Europese en NAVO-instellingen ontstond een groot aantal diplomatieke missies en een groot aantal vertegenwoordigers van buitenlandse privé-organisaties, die geïnteresseerd waren om de werkzaamheden van de Europese en internationale instellingen te volgen.

Het landgoed van Chateau Saint-Anne was een ideale ontmoetingsplaats voor deze figuren en de club werd in 1959 opgericht.
Stel een vraag