account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Het Moment

Het Moment

Het Moment, dat is proeven, genieten en beleven in de Abdij van Averbode.
De abdij lanceerde niet alleen zijn korf Averbode-producten, maar creëerde op haar domein ook een gastvrij belevingscentrum waar ambachten opnieuw worden beoefend. Zo kregen oude dienstgebouwen een nieuwe bestemming: nu bieden ze onderdak aan een abdijcafé met huisbrouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij en een abdijwinkel. Meerdere infodragers laten je kennismaken met het abdijleven, de uitgeverij en de levende traditie in landbouw en voeding.
Het resultaat is een mooi toeristisch-educatief belevingscentrum aan de Westpoort van de abdij. Het Moment zal de nieuwe ‘roeping’ van Averbode als poort naar het ruime Merodegebied alleen nog maar versterken en verbreden. Tegelijkertijd wordt de abdij als oaseplek van stilte, bezinning, gebed en reflectie gevrijwaard.
  • Regionaal
Stel een vraag
Beoordelingen

8.8

Gemiddelde score

  • 9/10   Kwaliteit
  • 8.7/10   Service
  • 8.8/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

J.

Heel lekker. Vriendelijke bediening

di 02 juli 2019

H. uit Itegem

Ik dacht dat het meer zou gaan over de streekproducten van Averbode. Het was meer over de geschiedenis van de abdij en de functie in de omgeving door de eeuwen heen. Het viel echter niet tegen, heel interessant. De proevertjes nadien ook natuurlijk !

za 29 juni 2019

P.

We werden zeer hartelijk ontvangen met een kopje koffie in het 'airco-gekoelde restaurant. Wegens de groet hitte gaf de gids ook de eerste uitleg in deze zaal en hield hij tijdens de ganse boeiende en mooie rondleiding rekening met stops in de schaduw. Alles verliep zeer goed bij de degustatie en de lunch. Onze dames hebben een geslaagde uitstap gehad.

di 25 juni 2019

Clemens Paul Bessemans

Enthousiaste én duidelijke gids. Alleen spijtig dat er geen bezoek werd gebracht aan de bakkerij, brouwerij..., hetgeen nochtans op de website vermeld wordt.

za 15 juni 2019