account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Het Moment

Het Moment

Het Moment, dat is proeven, genieten en beleven in de Abdij van Averbode.
De abdij lanceerde niet alleen zijn korf Averbode-producten, maar creëerde op haar domein ook een gastvrij belevingscentrum waar ambachten opnieuw worden beoefend. Zo kregen oude dienstgebouwen een nieuwe bestemming: nu bieden ze onderdak aan een abdijcafé met huisbrouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij en een abdijwinkel. Meerdere infodragers laten je kennismaken met het abdijleven, de uitgeverij en de levende traditie in landbouw en voeding.
Het resultaat is een mooi toeristisch-educatief belevingscentrum aan de Westpoort van de abdij. Het Moment zal de nieuwe ‘roeping’ van Averbode als poort naar het ruime Merodegebied alleen nog maar versterken en verbreden. Tegelijkertijd wordt de abdij als oaseplek van stilte, bezinning, gebed en reflectie gevrijwaard.
  • Regionaal
Stel een vraag
Beoordelingen

8.8

Gemiddelde score

  • 8.9/10   Kwaliteit
  • 8.8/10   Service
  • 8.8/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Ivo Slootmaekers

Gids was stipt op tijd en had een ruime kennis. De rondgang was verrassend - we wisten niet dat het abdijgebied zo groot(s) was. Ook de pastorale focus van de Norbertijnen, en hun duurzaamheidsbeleid werd goed in de verf gezet zodat de nablijvende gedachte is : respect!

zo 11 november 2018

Guy Temmerman

Zeer aangename gids gehad en een mooi domein ontdekt. Echte aanrader.

za 03 november 2018

Jan Adriaenssen

Wij vonden het zeer boeiend. Voor onze oudste okra-deelnemers duurde het wat lang. Sommigen hadden ook meer activiteiten te zien gekregen over de productie van kaas, bier, brood, speculaas, peperkoek. Verschillende okra-deelnemers voelden de kriebels van vroeger in de klas, de geschiedenis van de abdij en omgeving. Wij hadden een enthousiaste, goed voorbereide gids. Dank voor alles. Wij vroegen ons af hoe de rondleiding er zou uitzien bij regenweer...mvg. jan adriaenssen

do 11 oktober 2018

Bettie Geelen - Femma Boutersem En Roosbeek

Zeer interessante rondleiding, degustatie was heel lekker. Onze groep was heel tevreden en verrast. Een mooie afsluiter voor onze daguitstap (na bezoek aan de Vlaspit in Scherpenheuvel, rondleiding door de nachtwachter in Diest). Femma Boutersem en Roosbeek.

vr 05 oktober 2018