account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

De Statie

De Statie

Gasthof “De Statie” kunt u vinden tussen de boomgaarden van Limburg en Vlaams brabant . Gelegen aan knooppunt nr 187 van het Limburgs fietsnetwerk. Het is de perfecte omgeving voor fietstochten, wandelingen en weekenduitstappen. We zijn gelegen op nauwelijks 3 km van het centrum van Sint-Truiden en op 7 km van de historische Stad Zoutleeuw. De ontluikende bloesems kondigen elk jaar een rijke fruitoogst aan.

De Statie in Wilderen, anno 1893, was een halte op de ijzerenweg van Tienen naar Tongeren.

Wilderen is gelegen, daar waar Haspengouw en het Hageland elkaar raken. Het is het grensgebied tussen het Land van Loon en het Hertogdom Brabant. In de omgeving vindt u indrukwekkende vierkantshoven, kastelen, abdijen, begijnhoven en musea, allen getuige van een rijke historische cultuur.

In onze accommodatie maakt U kennis met goedburgerlijke keuken . U kunt er genieten van een eenvoudige snack tot een uitgebreid diner met bijhorende bier of wijn. Uiteraard kunt u ook in de zomer vertoeven op ons zuiders gelegen terras waar het Limburgs fietsnetwerk zijn passage maakt . U kunt er genieten van het plaatselijke gebrouwen gerstenat.
Stel een vraag