account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Don Jon

Don Jon

Een donjon is een middeleeuwse verdedigbare woontoren gemarkeerd door een gekanteelde vierkante hoektoren. Wat ooit een kleine hoeve of jachtpaviljoen was onder de vleugels van de heren van Diegem (1512), heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties van het terrein ondergaan. In 1903 werd het pand “de Laiterie” omgebouwd tot hotel-restaurant en na de tweede wereldoorlog, in de jaren ’50, wordt het door het nabijgelegen bedrijf Wanson (productiehuis van thermische materialen) opgekocht en ingericht als gastenverblijf. Hiermee wordt het gebouw, zoals we die vandaag nog steeds kennen, omgedoopt tot “Donjon-brasserie”. Sommige bronnen zien in de Donjon een laatste overblijfsel van de ’s Hertogen Molen die reeds vermeld wordt vanaf het midden van de dertiende eeuw.

Om het erfgoed in ere te houden hebben we besloten om ‘DonJon’ terug leven in te blazen en aan dit geheel , dit archeologisch erfgoed, hebben we ons hart verpand. Op onze beurt hebben we het omgetoverd tot een plek waar je kan genieten, lekker tafelen, feesten en overnachten.
  • Delivery
  • Terrassen
Bezorgen
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

8.7

Gemiddelde score

  • 8.7/10   Kwaliteit
  • 9/10   Service
  • 8.4/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Anita Luyckx

Super lekker fijne en vriendelijke bediening prijs kwaliteit ok Zeer mooi etablissement en aangenaam om te zitten 👍👍👍

di 06 oktober 2020

Peter Duyck

bijzonder goed ontvangen, goede service aan tafel, zeer lekker gegeten

ma 21 september 2020

Marzena Sala

Een zeer warm ontvangst. Het restaurant is zeer net. Het eten was zeer lekker en verzorgd. Wij komen zeker nog terug. Een plus is de kinderkaart.

za 12 september 2020

Joey Lemmens

We hebben heerlijk genoten! Voor herhaling vatbaar!Vriendelijk ,mooi terras, eten superlekker. Alleen de inkom moet wat aangepakt worden.Weg al dat onkruid. Nieuwe planten en bloemen. Toch een absolute aanrader.

za 01 augustus 2020