account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Don Jon

Don Jon

Een donjon is een middeleeuwse verdedigbare woontoren gemarkeerd door een gekanteelde vierkante hoektoren. Wat ooit een kleine hoeve of jachtpaviljoen was onder de vleugels van de heren van Diegem (1512), heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties van het terrein ondergaan. In 1903 werd het pand “de Laiterie” omgebouwd tot hotel-restaurant en na de tweede wereldoorlog, in de jaren ’50, wordt het door het nabijgelegen bedrijf Wanson (productiehuis van thermische materialen) opgekocht en ingericht als gastenverblijf. Hiermee wordt het gebouw, zoals we die vandaag nog steeds kennen, omgedoopt tot “Donjon-brasserie”. Sommige bronnen zien in de Donjon een laatste overblijfsel van de ’s Hertogen Molen die reeds vermeld wordt vanaf het midden van de dertiende eeuw.

Om het erfgoed in ere te houden hebben we besloten om ‘DonJon’ terug leven in te blazen en aan dit geheel , dit archeologisch erfgoed, hebben we ons hart verpand. Op onze beurt hebben we het omgetoverd tot een plek waar je kan genieten, lekker tafelen, feesten en overnachten.
  • Afhalen
  • Delivery
Bestel
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

8.8

Gemiddelde score

  • 9/10   Kwaliteit
  • 9/10   Service
  • 8.4/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

A.

Zeer goed en de service was perfect

vr 26 juni 2020

A. uit Diegem

We hebben enorm genoten van ons diner bij Don Jon. Een heerlijke King Crab als voorgerecht en een Tomahawk om U tegen te zeggen als hoofdgerecht. Daarnaast een heerlijke wijn. Absolute aanrader!!!

vr 26 juni 2020

Michel Pressoir

Perfect ontvangen en lekker eren in een mooi kader. Super!!

za 01 februari 2020

Patrick Van Damme

Heel goede service, supervriendelijk. Eten heel lekker

za 18 januari 2020