account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Feestpaleis

Feestpaleis

Op 24 september 1927 opende Feestpaleis zijn deuren o.l.v. Adelard Vermeersch. De eerste activiteiten waren, cinema- en toneelvoorstelling gevolgd, in de jaren ’40 tijdens de oorlogsperiode, door groentenveilingen, rolschaatspiste en boksclub, maar al gauw behoorden de dansfeesten met draaiorgel tot de toppers.

In 1951 nam Frans Gansbeke het Feestpaleis over, om er een echte ballroom met allures van te maken. Kort daarna, in de jaren ’60, verdween het draaiorgel van het toneel, waardoor heel wat artiesten en balorkesten hun intrede deden.

In 1980, nam de huidige eigenaar Patrick Gansbeke, het heft in handen. Talentvol als hij was, besliste hij om de prachtlocatie grondig te moderniseren, door een spectaculaire lichtinstallatie en laser te plaatsen. Meer er meer wordt Feestpaleis een danstempel met allerlei internationale artiesten.

Vernieuwing is steeds aan de orde, waarbij het feestpaleis in 1994 opnieuw een metamorfose ondergaat. Alle bars worden geautomatiseerd. Danskotheek Feestpaleis is geboren! In 1997 wordt het café en smulboetiek omgetoverd tot culinaire gelegenheid “de Brasserie”.

10 februari 2001 HET NOODLOT SLAAT TOE! Op zaterdagnamiddag brandt Danskotheek Feestpaleis af tot aan de inkom, en wordt alles vernield! Overal op het nieuws, zijn de verschrikkelijke beelden te zien! Iedereen in paniek! Een zaal die ruim 72 jaar dienst gedaan heeft, als dè uitgangstempel van de streek, is niet meer… 12 geklasseerde muurschilderijen van R. Van Teemsche zijn opgegaan in rook. Gelukkig is de voorgevel gespaard gebleven! Deze geklasseerde gevel met rondbogen opschrift “Feestpaleis”, waarboven 3 maskerkoppen prijken, zijn gespaard gebleven.

Op 28 oktober 2001, amper 9 maanden na de brand, maakt het Feestpaleis een gloednieuwe start. ‘Danstheater Feestpaleis’, staat terug op de kaart, na keihard werken. Een moderne uitgaansgelegenheid verwijzend naar het verleden en knipogend naar de toekomst. Succesvol als nooit tevoren!

Maar de tijd staat niet stil. In september 2007, blaast Elke Gansbeke het leven in GG Events. Hiermee wordt de unieke locatie, die het Feestpaleis toch wel is, verhuurd voor het organiseren van evenementen op maat. De nodige culinaire ervaring en animaties, brengen alle gasten in vervoering. De laatste nieuwe trends worden op de voet gevolgd, want stilstaan is achteruitgaan… Danstheater Feestpaleis blijft ieder jaar opnieuw innoveren en inspelen op de noden van de klant!

Nu in 2014, is het Feestpaleis een complete uitgaansgelegenheid geworden: “a total experience”. Uitgaan is niet alleen maar dansen, maar vooral beleven. Brasserie Puur biedt een waaier van heerlijke gerechten, aan de verschillende bars kan je genieten van de meest uiteenlopende drankjes en naast een brede waaier aan muziekgenres, is er ook nog de oogstrelende animatie.
  • Party
  • Muziek
Stel een vraag
koop cadeaubon