account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Restaurant Karel 5

Restaurant Karel 5

Restaurant Karel 5: elegant dineren in het historische hart van Utrecht
Een stijlvol zakendiner? Een bijzonder familiediner? Of een romantisch diner van hoogstaande culinaire kwaliteit? Dan is Restaurant Karel 5 in Utrecht – voorheen Grand Restaurant Karel V – een uitstekende keuze.

Hier verwezenlijken wij onze culinaire ambities. Restaurant Karel 5 is een gastronomisch restaurant in een middeleeuwse eetzaal in het hartje van Utrecht. Daar aten vroeger de leden van de kloosterbroeders. Zondige gedachten waren er taboe. De leden werd namelijk plechtig opgedragen om zwijgzaam te dineren en hun gedachten niet onkuis te laten afdwalen. Wij zijn niet zo streng, hoor. “Nog een oester voor meneer?”

Onze Chef de cuisine Leon Mazairac en onze maître-sommelier Johan Kragtwijk zorgen voor een onvergetelijke culinaire avond.
Stel een vraag
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Ferjo Noronha

Onze eerste kennismaking met de nieuwe chef, Leon Mazairac, en het was een prachtige kennismaking! We hebben een heerlijke avond gehad, met prachtige gerechten op ons bord, je merkt aan alles, dat er een frisse (wervel)wind door de keuken en het restaurant waaien! Heel mooi... Alles smaakte even lekker, mooie bites, structuren en uitgebalanceerde combinaties van smaken. Yummie! Hier worden wij blij van! Tot slot moet mij nog één ding van het hart: Als hartstochtelijk vleeseter (van verantwoord en duurzaam gefokt vlees!) heb ik echt genoten van Leon’s 18 groenten op een bordje! Het schenen er trouwens op de avond van ons bezoek 21 geweest te zijn... De vinaigrette erbij maakte er een subliem geheel van! Dank je/jullie wel voor een geslaagde avond! Karel5 blijft onze favoriete place to be in Uti!

wo 14 oktober 2020

Peter Prak

Heerlijk gegeten we zijn echt verwend 😊

di 13 oktober 2020

B.

Wat een fantastische avond bij Karel V! Prachtige gerechten, heel erg mooie wijnen, geweldige bediening, wij hebben genoten.

vr 09 oktober 2020

T.

Wat een feest om hier te zijn, geweldig genoten!

wo 07 oktober 2020