accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

Het Verschil Lede

Contact

Social media

Aalsters Bib Gourmand-restaurant Het Verschil verhuist naar Lede


Aalst is straks een culinaire trekpleister armer: chef Peter Maertens trekt er op zaterdag 10 juni na liefst 15 jaar de deuren van zijn restaurant Het Verschil achter zich dicht, maar heropent de bekende zaak 5 dagen later in buurtgemeente Lede. Het Verschil neemt er zijn intrek in een statig pand met ruim terras en grote parking, twee troeven die in Aalst niet aanwezig waren.

De verhuis naar de Hoogstraat 34 in Lede komt voor velen als een complete verrassing, maar de 43-jarige Maertens nam de beslissing weloverwogen, zo vertelt hij. “Van zodra de eerste stralen van een pril lentezonnetje door het wolkendek priemden, tot de laatste traktatie van een gulle najaarszon, droomde ik er van om onze klanten op een aangenaam terras te mogen bedienen. Toen mijn oog viel op de karaktervolle woning in Lede, was ik op slag verliefd. De mooie tuin en de ruime parkeergelegenheid deden me uiteindelijk overstag gaan”, aldus Maertens, die een tijdje geleden bij zijn klanten polste of ze een eventuele verhuis, zelfs naar een locatie buiten Aalst, zouden zien zitten. Het antwoord was overduidelijk positief.

Peter Maertens mag dan wel aftellen naar de opening in Lede, het is met trots en een zweempje weemoed dat hij straks in Aalst een laatste keer een service inzet. “Hier stampte ik als jonge zelfstandige Het Verschil eigenhandig uit de grond. Ik heb hier mooie momenten beleefd, veel leuke en boeiende mensen ontmoet, sommige klanten werden zelfs vrienden voor het leven”, aldus Maertens, die in 2011 zijn eerste Bib Gourmand-vermelding kreeg in de Michelingids en die erkenning sindsdien niet meer uit handen gaf. “De Aalstenaars sloten Het Verschil in hun hart, al heb ik het gevoel dat onze zaak in Lede ook een warm onthaal wacht. Dat voelen we nu al aan het enthousiasme, de nieuwsgierige blikken en de vele vragen die we krijgen.”

"In Lede doen we dus gewoon op hetzelfde élan verder”, belooft Maertens. "Zoals men van ons gewend is, brengt onze brigade een (h)eerlijke keuken met een creatieve twist, evergreens en moderne bereidingen op het ritme der seizoenen. Een 4-gangenkeuzemenu en een mooie keuze à la carte. Ook de door Michelin geprezen aan tafel bereide americain verhuist met ons mee”.Wist je dat:

- de nieuwe locatie van Het Verschil op amper 5,5 kilometer van de oude locatie ligt?

- in het indrukwekkend pand bouwjaar 1920 waar Het Verschil zijn intrek neemt, ooit de burgemeesters van Lede woonden? Hippoliet Raes was een aannemer van wegenwerken en de schoonzoon van Benoit Delens (de eerste burgemeester die het huis bouwde en ook burgemeester is geweest van Lede van 1953 tot 1961).Oscar Hippoliet Raes die burgemeester was van 1964 tot bij zijn overlijden op 9/1/1975.

- de oude locatie in Aalst straks omgedoopt wordt tot feestzaal? “In de gloria” kan gehuurd worden vanaf juli 2017, aan een zeer democratische prijs en vrij van traiteur.
 • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • WiFi
 • Vergaderzaal
 • € 50 - 100
 • Italiaans
 • Afhalen
 • Terras
 • Vleesrestaurant
 • Visrestaurant
 • Laadpaal fiets
 • Gault&Millau Discovery Cheque
 • Terrassen
Afhalen
Koop cadeaubon
Stel een vraag
Beoordelingen

8.8

Gemiddelde score

 • 9/10Kwaliteit
 • 8.8/10Service
 • 8.6/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

K. uit Brussels

We had a wonderful experience. The food was creative and super tasty, nicely paired with wines. The service was very friendly and attentive. Good vibes! Will be back!

za 13 juli 2024

Rita Van Driessche

Ons culinair avontuur begon met enkele fijne hapjes Japans getint en opgesmukt door een delicaat consommetje! Als voorgerecht konden we genieten van een speciaal wafeltje met heerlijke gerookte zalm ajuintjes en zure room. En de kers op de taart waren natuurlijk de schitterende jumbo mosselen een streling voor het oog en voor de mond, in een thaise groene curry met delicaat citroengras, room en kokosmelk! Als nagerecht konden we natuurlijk genieten v een lekkere dame blanche met warme chocoladesaus! Daarbij werd ons door de heer des huizes een fantastische Sangiovese wijn van 2016 van Piemonte voorgesteld die deze prachtige maaltijd compleet maakte! Alweer een avond om nooit te vergeten!

zo 07 juli 2024

Marc Herrebaut

Lady sunday menu zeker de moeite om eens langs te gaan goed eten voor een kleine prijs, Bediening is zoals steeds top.

zo 07 juli 2024

A. uit Erpe-Mere

Toffe tapasformule, prijs/kwaliteit meer dan ok! Wij keren zeker terug.

do 04 juli 2024