account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

In Den Draaiboom

In Den Draaiboom

Zoals in verschillende andere Brabantse lokaliteiten waren er te Lier naast 'scepenen van binnen', wier ressort zich uitstrekte over de stad 'en haar onmiddellijke omgeving, ook nog 'scepenen van buten'. Hun 'territoriaal ressort omvatte de Lierse gehuchten Hagenbroek, Lachenen en de Mijl en de dorpen Nijlen, Kessel, Bevel en Emblem.
"Den Draaiboom" behoorde door zijn ligging tot de wijk Hagenbroek. Deze oude afspanning dateert uit de 18de eeuw. schepenen van de bijvang. Ze werd als een L-vormig hoekcomplex onder gecombineerde zadeldaken opgetrokken.
De voorgevel bestaat uit acht traveeën in een bouwlaag. De getoogde vensters rusten op arduinen lekdrempels. De poort in korfboognis is van recente datum. In de verankerde zijgevel telt men zes traveeën. In deze landelijke herberg vergaderden in de 18de eeuw meermaals de schepenen van de bijvang.
"Den Draaiboom" ontleent zijn naam aan de slagboom die zich voor deze I8de eeuwse afspanning bevond en waar de kooplui zich moesten aanmelden en tol betalen.

- ARTHUR LENS, STADARCHIVARIS
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9

Gemiddelde score

  • 9.3/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.6/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

C. uit Wommelgem

Het was zoals steeds zeer goed!! Heel lekker gegeten, en de bediening was ook tip top in orde. Tom en Charlotte

ma 07 januari 2019

E. uit Wezemaal

Heerlijke keuken!

zo 23 december 2018

Peter Vandenbroeck

Lekkere samengestelde seizoen menu. Goede uitleg bij het kiezen van de aangepaste wijn. Een aanrader 👍

za 08 december 2018

R. uit MERKSEM

Zoals steeds was de paling in't groen heerlijk. Mooie portie met lekkere frietjes en een aangepaste witte wijn. Ook mijn partner was tevreden met zijn steak saignant Blauw Wit Belgisch en een fris slaatje. Kwaliteit voor een eerlijke prijs. Ook op de service viel er niets op aan te merken. Vriendelijk en correct. We voelden er ons thuis.

zo 11 november 2018