account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

In Den Draaiboom

In Den Draaiboom

Zoals in verschillende andere Brabantse lokaliteiten waren er te Lier naast 'scepenen van binnen', wier ressort zich uitstrekte over de stad 'en haar onmiddellijke omgeving, ook nog 'scepenen van buten'. Hun 'territoriaal ressort omvatte de Lierse gehuchten Hagenbroek, Lachenen en de Mijl en de dorpen Nijlen, Kessel, Bevel en Emblem.
"Den Draaiboom" behoorde door zijn ligging tot de wijk Hagenbroek. Deze oude afspanning dateert uit de 18de eeuw. schepenen van de bijvang. Ze werd als een L-vormig hoekcomplex onder gecombineerde zadeldaken opgetrokken.
De voorgevel bestaat uit acht traveeën in een bouwlaag. De getoogde vensters rusten op arduinen lekdrempels. De poort in korfboognis is van recente datum. In de verankerde zijgevel telt men zes traveeën. In deze landelijke herberg vergaderden in de 18de eeuw meermaals de schepenen van de bijvang.
"Den Draaiboom" ontleent zijn naam aan de slagboom die zich voor deze I8de eeuwse afspanning bevond en waar de kooplui zich moesten aanmelden en tol betalen.

- ARTHUR LENS, STADARCHIVARIS
  • Terrassen
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.4/10   Kwaliteit
  • 9.7/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Yves Bodson

Gewoon perfect

do 30 juni 2022

Peter Van Rooy

Top lekker menu dat met de glimlach werd bediend op een heerlijk terras. Ook onze hond kreeg bij aankomst als eerste een grote kom water. Enig verbeterpuntje: uw menu als placemat laten gebruiken is een beetje goedkoop. Maar die kokkels, de tartaar de vis en de kreeft. Allemaal heerlijke gerechten! Aanrader dus!

vr 17 juni 2022

M.

Het was heel lekker we komen zeker terug

za 11 juni 2022

Hilde Beyers

Het ging even fout met de service Maar dit is menselijk, het werd perfect opgelost. Top personeel, top eten; top locatie

za 04 juni 2022