account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

In Den Draaiboom

In Den Draaiboom

Zoals in verschillende andere Brabantse lokaliteiten waren er te Lier naast 'scepenen van binnen', wier ressort zich uitstrekte over de stad 'en haar onmiddellijke omgeving, ook nog 'scepenen van buten'. Hun 'territoriaal ressort omvatte de Lierse gehuchten Hagenbroek, Lachenen en de Mijl en de dorpen Nijlen, Kessel, Bevel en Emblem.
"Den Draaiboom" behoorde door zijn ligging tot de wijk Hagenbroek. Deze oude afspanning dateert uit de 18de eeuw. schepenen van de bijvang. Ze werd als een L-vormig hoekcomplex onder gecombineerde zadeldaken opgetrokken.
De voorgevel bestaat uit acht traveeën in een bouwlaag. De getoogde vensters rusten op arduinen lekdrempels. De poort in korfboognis is van recente datum. In de verankerde zijgevel telt men zes traveeën. In deze landelijke herberg vergaderden in de 18de eeuw meermaals de schepenen van de bijvang.
"Den Draaiboom" ontleent zijn naam aan de slagboom die zich voor deze I8de eeuwse afspanning bevond en waar de kooplui zich moesten aanmelden en tol betalen.

- ARTHUR LENS, STADARCHIVARIS
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9

Gemiddelde score

  • 9.2/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.7/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

A. uit Boechout

De kwaliteit van het eten was zoals verwacht uitstekend. Wij kijken al uit naar de volgende gelegenheid om langs te gaan. De service was zeer goed zeker niet storend. Ook de ontvangst vriendelijk en behulpzaam.

za 18 mei 2019

W. uit Boechout

Lekker gegeten en heel vriendelijke bediening.

zo 28 april 2019

Willem Vanvaerenbergh

Super gegeten op het gezellige terras. De bediening was zo aangenaam, professioneel en warm, dit kom je zelden tegen. Het eten was prima. We komen zeker vlug eens terug!!

ma 22 april 2019

Luk Kennis

Lang, lang geleden moest aan "Den Draaiboom" tol betaald worden om in Lier binnen te mogen. Maar als er toen al zo lekker gekookt werd in "Den Draaiboom" als nu, zal niemand dat erg gevonden hebben...

ma 22 april 2019