account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

In Den Draaiboom

In Den Draaiboom

Zoals in verschillende andere Brabantse lokaliteiten waren er te Lier naast 'scepenen van binnen', wier ressort zich uitstrekte over de stad 'en haar onmiddellijke omgeving, ook nog 'scepenen van buten'. Hun 'territoriaal ressort omvatte de Lierse gehuchten Hagenbroek, Lachenen en de Mijl en de dorpen Nijlen, Kessel, Bevel en Emblem.
"Den Draaiboom" behoorde door zijn ligging tot de wijk Hagenbroek. Deze oude afspanning dateert uit de 18de eeuw. schepenen van de bijvang. Ze werd als een L-vormig hoekcomplex onder gecombineerde zadeldaken opgetrokken.
De voorgevel bestaat uit acht traveeën in een bouwlaag. De getoogde vensters rusten op arduinen lekdrempels. De poort in korfboognis is van recente datum. In de verankerde zijgevel telt men zes traveeën. In deze landelijke herberg vergaderden in de 18de eeuw meermaals de schepenen van de bijvang.
"Den Draaiboom" ontleent zijn naam aan de slagboom die zich voor deze I8de eeuwse afspanning bevond en waar de kooplui zich moesten aanmelden en tol betalen.

- ARTHUR LENS, STADARCHIVARIS
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.2

Gemiddelde score

  • 9.4/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 8.6/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Hendrickx Katrien

een gezellig restaurant met goed personeel en een lekkere kaart

zo 08 december 2019

Els Van der Linden

Altijd dik in orde! Kraakvers, lekker, mooi gepreseteerd en fantastische bediening!

vr 06 december 2019

B.

Ruim aanbod bij wild-suggestiemenu beviel ons uitstekend; zowel bij voor- hoofd- en nagerecht goed uitgebalanceerde smaken, bijpassende wijn, mooi gepresenteerde borden, en attente vriendelijke bediening, . Erg lekker gegeten in mooie setting op de ons voorbehouden plek voor twee, rustig zoals verzocht bij reservatie. Geslaagde kennismaking en voor herhaling vatbaar, een aanrader!

ma 25 november 2019

JP BERX

top

ma 18 november 2019