account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

In Den Draaiboom

In Den Draaiboom

Zoals in verschillende andere Brabantse lokaliteiten waren er te Lier naast 'scepenen van binnen', wier ressort zich uitstrekte over de stad 'en haar onmiddellijke omgeving, ook nog 'scepenen van buten'. Hun 'territoriaal ressort omvatte de Lierse gehuchten Hagenbroek, Lachenen en de Mijl en de dorpen Nijlen, Kessel, Bevel en Emblem.
"Den Draaiboom" behoorde door zijn ligging tot de wijk Hagenbroek. Deze oude afspanning dateert uit de 18de eeuw. schepenen van de bijvang. Ze werd als een L-vormig hoekcomplex onder gecombineerde zadeldaken opgetrokken.
De voorgevel bestaat uit acht traveeën in een bouwlaag. De getoogde vensters rusten op arduinen lekdrempels. De poort in korfboognis is van recente datum. In de verankerde zijgevel telt men zes traveeën. In deze landelijke herberg vergaderden in de 18de eeuw meermaals de schepenen van de bijvang.
"Den Draaiboom" ontleent zijn naam aan de slagboom die zich voor deze I8de eeuwse afspanning bevond en waar de kooplui zich moesten aanmelden en tol betalen.

- ARTHUR LENS, STADARCHIVARIS
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.4/10   Kwaliteit
  • 9.3/10   Service
  • 8.7/10   Prijs/kwaliteit

Norbert Chovau

Uitstekende bediening, fantastisch kwaliteit van de gerechten. Een aanrader.

do 09 augustus 2018

Marie-Paule Dergent

Zoals we reeds jaren gewoon zijn, het was weer ongelooflijk. Buiten de gekende en klassieke gerechten - mosselen en paling - is de suggestiekaart eveneens een aanrader. We hebben genoten van de sardines en de tagliata als voorgerecht en van de bouillabaise als hoofdgerecht. De bediening was ook tiptop. Dank U Steven en Philippe. Zeker tot binnenkort.

do 02 augustus 2018

D. uit Heist-Op-Den-Berg

Zeer vriendelijk en zeer bekwaam personeel. Zeer lekker gegeten....Een aanrader!

zo 29 juli 2018

J. uit Kontich

Heerlijke gebakken paling met champignons, the best! Vriendelijke bediening, topservice.

do 26 juli 2018