account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Julius bar & grill

Julius bar & grill

In de jaren ’70 en ’80 was Grand Café-Restaurant Witteveen aan de Ceintuurbaan een begrip in Amsterdam. Veel Amsterdammers hebben goede herinneringen aan de oer-Hollandse gerechten, de Perzische tapijtjes op tafel en de beruchte biljarttoernooien. Het was een ontmoetingsplek voor jong en oud.

IQ Creative, bekend van restaurants Supperclub, Nomads, Envy, Nevy, Mazzo en wijnbar Vyne besloot in 2009 dat het pand weer net zo’n ontmoetingsplek als vroeger moest worden en dat de naam Witteveen hier het beste bij paste.

Witteveen is een heerlijke ongedwongen plek, waar iedereen zich thuis voelt. Geen gedoe en waar voor je geld. Eenvoudig en eerlijk. Een plek om te werken, vrienden te ontmoeten, te spelen, loungen, genieten, uit te rusten en vanzelfsprekend te eten en drinken. De keuken is van’s ochtends vroeg tot’s avonds laat geopend. In Witteveen ben je welkom voor een kopje koffie, een snelle hamburger of juist een uitgebreide lunch of serieus diner.

IQ Creative heeft ook voor dit project architecten-designbureau Concrete ingeschakeld. Zij kregen de opdracht om van Witteveen een brasserie van deze tijd te maken.

Witteveen is onderverdeeld in een brasserie gedeelte, een wijnkamer, een aparte huiskamer en een speelruimte voor kinderen. In het midden van het brasserie gedeelte staat een grote eilandbar waar aan geborreld en gegeten kan worden. Rondom de bar staan verschillende soorten zitjes: aanschuiftafels, aparte tafels en diverse zithoeken uitgerust met Chesterfield banken. De eyecatcher van Witteveen is de 16 meter lange, naadloze Chesterfieldbank. De aparte huiskamer, ingericht met gashaard, leestafel en een comfortabele zithoek kan ook gebruikt worden als vergaderruimte of als private dining ruimte.

De tegelvloer van mozaïek in de vorm van een Perzisch tapijt is een knipoog naar het oude Witteveen waar de tapijtjes op tafel lagen.
Stel een vraag