account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Magis

Magis

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 9.1/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

N.

Tout était absolument parfait, c'est la deuxième fois que nous venions et nous avons de nouveau adoré! Cuisine incroyable, originale et parfaitement exécutée, service et cadre impeccable, que dire de plus. Nous reviendrons sans hésiter!

do 17 januari 2019

Eddy Briers

Een culinair hoogstandje, we zijn al in verschillende 1 Michelin ster restaurants geweest, maar deze is een topper, komen hier zeker nog eens terug. Het eten is prima verzorgd en heel lekker , de bediening super , gezellige sfeer en heel vriendelijk personeel

vr 11 januari 2019

R.

Absolute aanrader. Lunchformule op donderdag- en vrijdagmiddag is ideale manier om tegen een goede prijs kennis te maken met de hoogstaande culinaire keuken van Magis.

do 20 december 2018

Sven Hoste

Zoals steeds op en top!

do 20 december 2018