account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Magis

Magis

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 *
  • Afhalen
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
  • Valentijnspecial
Afhalen
Stel een vraag
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.3/10   Service
  • 9.2/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Wilma Nissen voor Sauvillers

Topadresje sinds jaaaaaren & ook nu with take away 👌 ... plaatje klopt bij deze toppers All the Way gewoon ✔️🥰

za 23 januari 2021

Antje Wagensveld

De Magis tacos 2.0, heel mooi verpakt, een uitgebreide maaltijd en super super lekker!

vr 22 januari 2021

Jean-Pierre Neven

Vele best evers, top van eerste gerecht tot het laatste. Leuke bijpassende wijnen. Zeer geslaagde food pairing. Aangenaam om er te vertoeven. Moest ik nu van G & M zijn en louter de gerechten beoordelen dan zou ik voor dit Magismenu 18,5 durven geven. Proficiat voor het ganse team..

zo 18 oktober 2020

H. uit Waremme

Repas généreux et inspiré. Les mesures sanitaires sont parfaitement respectées dans ce très spacieux restaurant. De tout coeur avec ces talentueux restaurateurs en ces temps difficile.

vr 16 oktober 2020