accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

Magis

Contact

Social media

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 ster
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
  • Terrassen
  • Flanders Food Festival
Stel een vraag
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.7/10Kwaliteit
  • 9.5/10Service
  • 9.2/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Luc Vlecken

Helemaal goed! Vriendelijke groeten van een grote supporter! Heel erg aanbevolen!

zo 19 maart 2023

Gert Van De Veken

Ontzettend fijne ,excellente ervaring. Warme, vriendelijke en professionele bediening door zeer enthousiast personeel. Zeer verfijnde gerechten met leuke boeiende begeleidende wijnen. Kunst op het bord maar ook boeiende kunst in het restaurant aanwezig. Volledige, fijne ervaring!

za 18 maart 2023

Margo Raman

We hebben zeer lekker gegeten in een prachtig etablissement. De bediening was top, alle smaken zaten goed. Wij hebben een fantastische avond gehad!

vr 17 maart 2023

Ronald Salters

De prijs voor een "business lunch " is zeer acceptabel. Vooral vanwege het feit dat de kwaliteit en hoeveelheden onze verwachtingen zwaar hebben overtroffen !!! Dat een stel "Pensionades" van deze "business lunch "hebben mogen genieten, geeft weer eens aan dat genieten geen leeftijdsgrenzen kent. Met dank Illa & Ronald

vr 10 maart 2023