account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Magis

Magis

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 *
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
Stel een vraag
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 9.3/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Luc Hoskens

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Joviale en zeer professionele bediening. Extra vermelding voor de sommelier die verrassende maar heerlijke wijntjes serveerde. Favoriet gerechtje was een bereiding van wortel, een smaakbommetje. Ook zeer aangenaam tafelen in het stijlvolle interieur. Hier kom ik zeer graag terug!

zo 06 september 2020

Serge Defresne

Dineren bij Magis? Een feest waar je weken naar uitkijkt en dat finaal alle verwachtingen minuut na minuut overtreft! Al zovele jaren en steeds creatiever, nog verrassender en grenzen verleggend. Absolute topervaring die met vlag en wimpel alle sterren aan het firmament meer dan waard is. En dit alles superstijlvol In grote klasse maar altijd hartverwarmend sympathiek en joviaal. The very best!!!

zo 23 augustus 2020

Geert Alfred A Van den Troost

Wat een toprestaurant !! Gemoedelijke Limburgse gastvrijheid , maar vooral een keuken om U tegen te zeggen. Wij komen zeker nog eens terug

zo 16 augustus 2020

Greta Noldus

Beste Aagje, Dimitri, hulpkok en personeel, Van harte bedankt voor het schitterend magische diner, de vriendelijke en correcte service Wij hebben al telkens kunnen genieten maar nu waren de gerechten hemels onder de zonnescherm in de prachtige tuin. Onze kleinzoon, zijn eerste bezoek aan een sterrenrestaurant, was euforisch : de kleuren, de verschillende smaken, de variatie...teveel om te benoemen. Bedankt Magis voor deze heerlijke middag ! Sigrid, Brecht en Greta

zo 16 augustus 2020