account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Magis

Magis

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 *
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
Stel een vraag
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 9.4/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

L.

We hebben een heerlijke avond gehad. Alles was super goed van aperitief tot en met het dessert. De kunstwerkjes op de borden smaakten heerlijk., de wijnen eveneens (voor de eerste keer in mijn leven sake gedronken). Dat allemaal omringd door een correcte, vriendelijke en warme ontvangst en bediening, maakte het perfecte plaatje af!

vr 21 februari 2020

B. uit Limont

Encore une fois , Bravo !!!! Rien à redire à part vivement la prochaine fois . C’était juste parfait , les accords plats /vins sont très judicieux (a conseiller) .

vr 21 februari 2020

Wim Voet

In 1 woord samengevat TOP! Van het ontvangst tot het verlaten van het resraurant niets aan te merken! Alles tot in de puntjes verzorgd en zeer vriendelijke mensen Aagje en Dimitrie!

zo 16 februari 2020

Pascal Platteau

Authentieke eenvoud, gedurfde passie en intelligente creativiteit gedeeld in een ontspannen sfeer ... Kunstzinnig lekker!

za 15 februari 2020