account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Magis

Magis

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault&Millau
Stel een vraag
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 9.1/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Christina Verbeek

Gastronomie van top kwaliteit. Eerlijke verrassende wijnen. Ook het interieur wist ons te bekoren. Zelfs het ontbreken van tafellinnen stoorde niet omwille van de warme houten tafels met de leuke besteklade. De bediening was zeer vriendelijk en ongedwongen. Zeker de moeite om de verplaatsing van Geel naar Tongeren te maken want er gebeuren daar magische dingen in de keuken van Magis. Onze oprechte dank daarvoor. Jef en Christina

za 16 maart 2019

E. uit Valmeer

Alles was perfect naar wens! Verrassende menu, leuk interieur, gezelligheid troef. Heel vriendelijk personeel. Wij komen terug.

za 09 maart 2019

J. uit Tongeren

Zeer lekker en gevarieerd eten. Heel vriendelijke bediening!

za 09 maart 2019

Michael Meers

De Magis heeft alle hooggespannen verwachtingen helemaal ingelost. Het sterrenniveau is duidelijk aanwezig in de smaak. Fijne en losse sfeer en een vriendelijke bediening in een aangenaam kader. Altijd fijn als gastvrouw Aagje en chefkok Dimitri een woordje komen zeggen. Een culinaire aanrader in de eerste stad van het land.

do 07 maart 2019