account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Magis

Magis

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.1/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit

Jan Vande Ginste

Ons weekendje Tongeren konden we niet beter combineren dan met deze culinaire superervaring in Magis. Het was een zalige zomeravond op het terras, hoewel er misschien toch iets meer terrasverlichting zou mogen zijn. Voor de rest top van begin tot einde, ook de bediening, de verfijnde en smaakvolle gerechten en de topwijnen. Kortom, geen superlatieven genoeg om deze culinaire ervaring te omschrijven. Spijtig dat het voor ons te ver is om er wat meer te kunnen komen.

za 07 juli 2018

Frank Donatz

Jong geweld in de bediening...maar wel met de nodige passie..👌👌 Zalig eten op t terras!! Als t plaatje klopt...tja dan klopt t plaatje ook wel hoor!!

za 07 juli 2018

koenraad swinnen

Zeer lekkere gerechtjes gegeten. Zowel de ingridiënten afzonderlijk als het geheel waren uitzonderlijk lekker. Zeer mooie setting, vriendelijke bediening maar geen stijf gedoe. TOP!

ma 02 juli 2018

J. uit Diepenbeek

Een bezoek aan Magis is niet zomaar een 'etentje', maar een culinaire totaalervaring. In de zomermaanden vormt het prachtige terras een wondermooi decor voor de piekfijne gerechten. Die worden met de glimlach gepresenteerd door een uitstekende bediening. Haspengouw kent héél wat parels, maar in het Tongerse centrum blinkt er wat ons betreft toch een culinaire diamant. :-) Top!

zo 01 juli 2018