account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Benz at Kazerne

Benz at Kazerne

WELKOM BIJ RESTAURANT BENZ AT KAZERNE

Table d’hôte, vijf gangen 74, Bijpassende wijnen vanaf 49

Vol trots presenteren we de culinaire ‘rockers’ van het tweede restaurant binnen het design- en hospitality concept van Kazerne: Rasmus Olander, Nik Tonglet, Mark Groenendaal en Maître/sommelier Alexander van der Voort. In Restaurant Benz at Kazerne bieden zij een unieke gastronomische beleving met Nordic Touch.

Als home of design heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: “Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.”

Zoals in een rockband, waar de leadzanger en de leadgitarist samen met de drummer excelleren draait het in dit nieuwe restaurant om de synergie van het team. Ieder met een eigen onmisbare rol om een optimale culinaire beleving te bewerkstelligen.
Het pas 23 jarige Zweedse talent Rasmus Olander werkte eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen. De Tilburgse Nik Tonglet verwierf als chef van de Houtloods al binnen een jaar zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Ervaring deed hij onder meer op bij The Fat Duck*** in het Engelse Bray en Noma** in Kopenhagen.
Mark Groenendaal werkte al eerder in Kazerne. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant. Maître/Sommelier Alexander van der Voort heeft zijn sporen in het Eindhovense ruimschoots verdiend. De mensen die hem kennen weten dat hij garant staat voor een verfijnde keuze van excellente wijnen en verrassende wijn/spijs combinaties.

Het fine dining restaurant opent in het onlangs gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar sinds kort een imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, met de bijnaam ‘D’n Benz’. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

Nieuwsgierig? Reserveer nu alvast een tafel voor een datum vanaf 9 maart via info@kazerne.com. Kijk voor meer informatie op www.kazerne.com
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • WiFi
  • Ander
  • € 50 - 100
  • > € 100
Stel een vraag
Beoordelingen

9.2

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 8.5/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

H.

Super leuke avond gehad!

vr 12 juli 2019

C.

Voortreffelijke gerechten en wijnen

vr 05 juli 2019

Karin Wagt

Wij hadden een ontspannen en goed verzorgde avond bij Benz: het eten was bijzonder en heerlijk. Er werd goed rekening gehouden met allergieën. De wijn was perfect afgestemd op de gangen die geserveerd waren. De prettige persoonlijke aandacht maakte de avond compleet.

di 02 juli 2019

H.

Ontzettend genoten van alle smaken, de kunstwerkjes op ons bord en het leuke personeel. Wij gaan zeker weer heen als het nieuwe seizoens menu gaat komen!

vr 21 juni 2019