account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Benz

Benz

WELKOM BIJ RESTAURANT BENZ AT KAZERNE

Table d’hôte, vijf gangen 74, Bijpassende wijnen vanaf 49

Vol trots presenteren we de culinaire ‘rockers’ van het tweede restaurant binnen het design- en hospitality concept van Kazerne: Rasmus Olander, Nik Tonglet, Mark Groenendaal en Maître/sommelier Alexander van der Voort. In Restaurant Benz at Kazerne bieden zij een unieke gastronomische beleving met Nordic Touch.

Als home of design heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: “Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.”

Zoals in een rockband, waar de leadzanger en de leadgitarist samen met de drummer excelleren draait het in dit nieuwe restaurant om de synergie van het team. Ieder met een eigen onmisbare rol om een optimale culinaire beleving te bewerkstelligen.
Het pas 23 jarige Zweedse talent Rasmus Olander werkte eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen. De Tilburgse Nik Tonglet verwierf als chef van de Houtloods al binnen een jaar zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Ervaring deed hij onder meer op bij The Fat Duck*** in het Engelse Bray en Noma** in Kopenhagen.
Mark Groenendaal werkte al eerder in Kazerne. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant. Maître/Sommelier Alexander van der Voort heeft zijn sporen in het Eindhovense ruimschoots verdiend. De mensen die hem kennen weten dat hij garant staat voor een verfijnde keuze van excellente wijnen en verrassende wijn/spijs combinaties.

Het fine dining restaurant opent in het onlangs gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar sinds kort een imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, met de bijnaam ‘D’n Benz’. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

Nieuwsgierig? Reserveer nu alvast een tafel voor een datum vanaf 9 maart via info@kazerne.com. Kijk voor meer informatie op www.kazerne.com
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • WiFi
  • Ander
  • € 50 - 100
  • > € 100
Stel een vraag
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.5/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 8.3/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Ineke Hurkmans

Wat een heerlijke avond was dit weer. 20 jaar samen vieren in deze intieme setting, heerlijk verwend door het Benz team. De gerechten; heerlijke combinaties, verrassend van smaak en texturen en we raakten de tel van de gangen kwijt. 3,5 uur verwennerij! Dit was het tweede bezoek en hoe leuk om verrast te worden met een aantal nieuwe gerechten. Werkelijke fantastisch hoe de chef Scandinavie en Eindhoven regio verbindt. Top en dank! Ineke en Jeroen

za 20 april 2019

Anita van den Berghe

Het eten en de service was erg goed. Ook de koks zien is erg leuk.

vr 12 april 2019

M.

Geweldige ervaring, unieke keuze van ingrediënten en combinaties. Heerlijke avond gehad in een mooie en intieme setting. Komen zeker nog eens terug!

vr 05 april 2019

O.

We had an excellent dinner at Benz! The dishes were refined and you can tell all the attention which went into designing them so they are complex, but not complicated. The service was also fantastic, efficient and friendly. We took the wine pairing option which worked really well (and can be had in different amounts, very good idea). I look forward to coming back soon!

vr 05 april 2019