account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Restaurant ML

Restaurant ML

Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.

Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.

Vanuit het restaurant heeft u goed zicht op de open keuken en kunt u goed zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid. Eten aan de Chefs bar is een unieke ervaring, u heeft direct zicht op de mooie keuken en u kunt alle verrichtingen van de koks nauwlettend in de gaten houden. Aan de Chefs bar is een vast menu van 7 gangen en er is plaats voor 12 gasten.

RESTAURANT ML IS OOK IN 2017 WEER ONDERSCHEIDEN MET EEN MICHELINSTER!
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. In haar wijnkaart en keuzes voor arrangementen houdt zij de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. De wijnkaart is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.1/10   Service
  • 8.7/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

M.

Prachtige gerechten, fantastische smaakcombinaties en fijne service (correct maar niet te stijf). We hebben echt een topavond gehad!

di 13 augustus 2019

Jeroen de Haas

Verwachting overtroffen! Geweldige avond gehad.

za 13 juli 2019

David Thomas

Op 4 juli hebben mijn vrouw en ik bij ML aan de Chef’s Bar gezeten en genoten van het zevengangenmenu. Het menu was die dag net vernieuwd en is vol heerlijke zomerse gerechten. Alle gerechten waren zeer smaakvol en ook een genot voor het oog, net kunstwerken. Leuk ook om te zien hoe de keukenbrigade met preciezie aan het werk is en toelichting geeft op wat ze aan het doen zijn in de keuken. Echt een aanrader. Wij hebben genoten. In combinatie met een wijnarrangement is het een aanrader een nachtje te boeken in het ML hotel.

do 04 juli 2019

E.

We hebben een geweldige avond gehad met heerlijke en bijzondere gerechten. Ook het gekozen wijnarrangement was erg lekker. De wijnen pasten uitstekend bij de gerechten.

vr 28 juni 2019