account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Restaurant ML

Restaurant ML

Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.

Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.

Vanuit het restaurant heeft u goed zicht op de open keuken en kunt u goed zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid. Eten aan de Chefs bar is een unieke ervaring, u heeft direct zicht op de mooie keuken en u kunt alle verrichtingen van de koks nauwlettend in de gaten houden. Aan de Chefs bar is een vast menu van 7 gangen en er is plaats voor 12 gasten.

RESTAURANT ML IS OOK IN 2017 WEER ONDERSCHEIDEN MET EEN MICHELINSTER!
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. In haar wijnkaart en keuzes voor arrangementen houdt zij de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. De wijnkaart is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 8.8/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

M.

ML is een heel mooi restaurant. Modern en gezellig. Het pand is historisch waarin het in is gevestigd. De bediening is super vriendelijk en attent. Het eten is net kunst om te zien en de smaken zijn fantastisch. Verrassend. Met fantastische bijpassende wijnen. De kaasjes vielen op door hun bijzondere en vooral stevige smaak. Ik kom hier graag weer terug.

vr 06 december 2019

Fernand Van Overbeek

Enorm genoten van een fantastisch 5-gangen diner met wijnarrangement. Zeer professionele bediening in een bijzonder sfeervolle ambiance. Uitstekende toelichting van de gepresenteerde gerechten en duidelijke beschrijving van de geschonken wijnen. Kortom : een volkomen complete ambiance.

za 30 november 2019

Gerard Van der Worp

Geweldige culinaire ervaring; fantastisch 6-gangen chef menu met prachtig wijnarrangement erbij genomen. Dit ter gelegenheid van de 18e verjaardag van onze zoon. Ook daar had de bediening aan gedacht met een attentie. Complimenten aan het hele ML team!

za 30 november 2019

Jan Henne De Dijn

always a fantastic experience

di 26 november 2019