account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Restaurant ML

Restaurant ML

Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.

Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.

Vanuit het restaurant heeft u goed zicht op de open keuken en kunt u goed zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid. Eten aan de Chefs bar is een unieke ervaring, u heeft direct zicht op de mooie keuken en u kunt alle verrichtingen van de koks nauwlettend in de gaten houden. Aan de Chefs bar is een vast menu van 7 gangen en er is plaats voor 12 gasten.

RESTAURANT ML IS OOK IN 2017 WEER ONDERSCHEIDEN MET EEN MICHELINSTER!
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. In haar wijnkaart en keuzes voor arrangementen houdt zij de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. De wijnkaart is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.3/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

I.

Tweede keer dat we hier eten en eerste keer na de covidcrisis. We zijn fantastisch in de watten gelegd en hebben een nieuwe favoriet in Haarlem. Dank en tot de volgende keer

vr 03 juli 2020

Kim Vekemans

Dit was zo ontzettend lekker allemaal , fijne sfeer , uitstekende service , mooi restaurant met super mooie gerechten! De wijn was ook nog eens uitstekend, op aanraden van de leuke sommelier , kortom alles helemaal top!

vr 03 juli 2020

Bas Wierda

Bij aankomst was het vrij warm, maar na een opmerking hierover werd er direct geanticipeerd. Het eten was meer dan fantastisch, bijzondere smaak combinaties en alle gerechten waren een genot voor het oog. Personeel was vriendelijk en de uitleg was iedere keer opnieuw interessant en inhoudelijk top. Wij komen zeker een keer terug!

vr 26 juni 2020

M.

Prachtige gerechten, goede presentatie met mooie wijnen. Bediening uitstekend.

vr 19 juni 2020