account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Siri Thai

Siri Thai

Wij gaan proberen om jullie een klein beetje het "Thailand-gevoel" te geven, ook al zitten wij nu in België. Thailand is een enorm groot land en de manier van koken verschilt dan ook danig van regio tot regio. In het noorden van Thailand kookt men totaal anders dan bijvoorbeeld in het zuiden of in de isaanstreek.

Siri is afkomstig van Phichit, dit is een klein stadje in het midden van Thailand. Zij leerde de knepen van het vak nog van haar grootmoeder. Daarom durven wij de term ' authentiek" gebruiken. Veel van onze collega's in Europa voegen helaas suikers toe aan de gerechten om het aan te passen aan de westerse eetcultuur. Daardoor gaat er een groot stuk verloren van de originele smaken. Daarom zijn sommige mensen ontgoocheld als ze van hun reis van Thailand terugkomen en hier in België eens terug naar een Thaïs restaurant gaan. De smaken van kleurrijke restaurantjes en eetbarretjes in Thailand zijn niet te vergelijken met wat men hier in vele restaurants voorschotelt.

Siri en haar keukenteam zweren echter bij de originele gerechten, met de heerlijke kruiden zoals je ze alleen in de Thaise keuken vindt. Het is een foute stelling om te zeggen dat Thaïs eten altijd pikant is. Een aantal gerechten zijn zeer zacht, anderen zijn dan weer van nature uit pikant. We verduidelijken dit met een "rode peper symbool" achter de gerechten. Maar dit is slechts een indicatie. We kunnen de graad van pikantheid ( zachter of steviger ) aanpassen naar uw smaak. Maar dat is dan ook het enigste wat wij aanpassen. De ingrediënten blijven altijd authentiek.
Stel een vraag
koop cadeaubon