account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

'T oud notarishuys

'T oud notarishuys


VERWELKOMINGSWOORD

TAPAS RESTAURANT 'T OUD NOTARISHUYS

Het restaurant 't oud notarishuys wordt uitgebaat door
Miranda De Ridder & Ronny Allaer.

Het idee om een TAPAS RESTAURANT te starten is niet zo ver te zoeken want Miranda's dada en hobby is al jaar en dag koken en vrienden lekkere hapjes serveren.

Het pand dat 4 jaar geleden aankochten leent zich uiterst goed om na veel wikken & wegen toch voor onze gezamenlijke droom te gaan.

Het huis in de Edmond De Deynstraat was voor 1860 verdeeld in twee kleindere woningen. links woonde Notaris Pieter-Jozef De Deyn(vader van burgemeester EdmondDe Deyn) en rechts woonde een neef Steven De Deyn.

In 1864 werrd Edmond De Deyn voor de eerste maal burgemeester en kocht de twee gebouwen en maakte er één huis van.

Edmond was een Wijnhandelaar en had als hobby het verzamelen van archeologische resten. Hij verzamelde een uitgebreide collectie harnassen enz. Hij schonk de collectie aan het museum 't Oud Hospitaal in Aalst waar ze vandaag nog altijd te bewonderen is.

Hier in de zaal (waar nu het restaurant is) riep hij als liberaal & burgemeester dan ook regelmatig zijn gemeenteraad samen.

Het pand werd nadien nog bewoond door een nijverheidsman, meneer Coppens en in 1970 aangekocht door notaris Albert Evenepoel die er terug een notariaat van maakte.
Albert had zeven kinderen en de oudste zoon Jacques volgde in 1963 zijn vader op als notaris. Jacques had hier het notariaat tot 1979 en nadien werd het een dokterspraktijk van de dr. Wybo & dr. Evenepoel.

In 2013 kochten wij het huis en nu na vier jaar hard zwoegen maakten wij er ons huisje van en mogen we u verwelkomen in ons gezellig tapasrestaurant.
Stel een vraag
Beoordelingen

9

Gemiddelde score

  • 9.4/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.5/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Hilde Van Der Elst

Het was weer van begin tot einde TOP! Lekker eten en supervriendelijke bediening! Miranda is een TOP gastvrouw!

zo 12 mei 2019

Ingrid Cautaerts

Eén woord : TOP!! Absolute aanrader!!

za 04 mei 2019

L. uit Gooik

Lekkere smaken en kleuren.

do 02 mei 2019

Karina De Coster

Heel mooi interieur in een statig herenhuis. Vriendelijk onthaal en bediening. Een leuk concept met de tapa's.

za 27 april 2019