account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

'T oud notarishuys

'T oud notarishuys


VERWELKOMINGSWOORD

TAPAS RESTAURANT 'T OUD NOTARISHUYS

Het restaurant 't oud notarishuys wordt uitgebaat door
Miranda De Ridder & Ronny Allaer.

Het idee om een TAPAS RESTAURANT te starten is niet zo ver te zoeken want Miranda's dada en hobby is al jaar en dag koken en vrienden lekkere hapjes serveren.

Het pand dat 4 jaar geleden aankochten leent zich uiterst goed om na veel wikken & wegen toch voor onze gezamenlijke droom te gaan.

Het huis in de Edmond De Deynstraat was voor 1860 verdeeld in twee kleindere woningen. links woonde Notaris Pieter-Jozef De Deyn(vader van burgemeester EdmondDe Deyn) en rechts woonde een neef Steven De Deyn.

In 1864 werrd Edmond De Deyn voor de eerste maal burgemeester en kocht de twee gebouwen en maakte er één huis van.

Edmond was een Wijnhandelaar en had als hobby het verzamelen van archeologische resten. Hij verzamelde een uitgebreide collectie harnassen enz. Hij schonk de collectie aan het museum 't Oud Hospitaal in Aalst waar ze vandaag nog altijd te bewonderen is.

Hier in de zaal (waar nu het restaurant is) riep hij als liberaal & burgemeester dan ook regelmatig zijn gemeenteraad samen.

Het pand werd nadien nog bewoond door een nijverheidsman, meneer Coppens en in 1970 aangekocht door notaris Albert Evenepoel die er terug een notariaat van maakte.
Albert had zeven kinderen en de oudste zoon Jacques volgde in 1963 zijn vader op als notaris. Jacques had hier het notariaat tot 1979 en nadien werd het een dokterspraktijk van de dr. Wybo & dr. Evenepoel.

In 2013 kochten wij het huis en nu na vier jaar hard zwoegen maakten wij er ons huisje van en mogen we u verwelkomen in ons gezellig tapasrestaurant.
Stel een vraag
Beoordelingen

9

Gemiddelde score

  • 9.3/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.5/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Hans De Bolle

Het is een mooie klassevolle en gezellige zaak waar je ook nog eens verwent word met super lekker bereide gerechttjes het is ieder keer een verrrassing wat we op ons bord krijgen Een echte aanrader

za 23 februari 2019

D. uit Ninove

Originele gerechtjes, veel variatie

do 03 januari 2019

Paul en mia Van Laethem -Taffijn(Mediserve)

Wat een buitengewoon smaakvolle zaak is ‘T Oud Notarishuys toch! Het begint reeds met een héél vriendelijk onthaal, vlotte bediening, eten met bijpassende wijnen. Dit alles verloopt in een bijzonder ontspannen sfeer. Na afloop nog een chef-kok die persoonlijk naar iedere tafel komt voor een gesprek . Deze zaak is mijn inziens zeker de moeite waard. Dankzij deze mensen hebben we in een schitterend interieur, genoten van een zalige avond in fijn gezeldschap . Paul en Mia Mediserve Ninove

vr 16 november 2018

A.

De service was dik oké. Het eten was heel lekker en origineel. Interieur is heel aangenaam.

za 27 oktober 2018