account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

The Villa-Leuven

The Villa-Leuven

GENIETEN OP HET EILANDJE

1 oktober 2012 heropenden Junior Grassi en Raf Doms restaurant The Villa aan de Limbastraat op het antwerpse "Mexico-Eiland ". De zaak werd overgenomen van voormalig uitbater Dirk Smets die reeds sinds 1996 de Villa des Roses uitbaatte op zijn alomgekende manier .
Iedereen kent het Eilandje in Antwerpen. Het oude havengebied ondergaat na jaren van stilstand en verval een metamorfose. Trendy appartementen, dito cafés en restaurants bepalen er nu het straatbeeld.
Het heeft niet veel gescheeld of het Mexico-Eiland was de locatie van het nieuwe voetbalstadion in Antwerpen geworden. Pas in laatste instantie moest het havengebied het afleggen tegen Petroleum Zuid.
Nu zijn er op het Mexico-Eiland, dat zich tussen het Houtdok en het Straatsburgdok situeert, vooral bedrijven gevestigd samen met twee horecazaken, nl Het Pomphuis en The Villa. Geen enkel dok heeft de naam "Mexico", maar al in de 19de eeuw noemden de havenarbeiders het gebied de Mexico. Het houtdok, dat ten zuiden van het eiland ligt, werd gegraven in 1864. De haven van Antwerpen deinde uit en er was dringend behoefte aan meer dokken. Er is wel een Mexicobrug over de verbindingsgeul tussen het Kattendijkdok en het Houtdok. Deze brug is beschermd als monument.
Net na deze brug komt u nu The Villa tegen op de rechter zijde .
Het restaurant is alle weekdagen geopend vanaf 11u met een doorlopende keuken tot 22u, zaterdag vanaf 18u tot 22u. Zondag & maandagavond gesloten.
De kaart is Belgisch-Frans met wekelijks wisselende suggesties. 's Middags wordt er nog steeds een lunchmenu aangeboden u aan tafel voorgesteld zoals weleer.
Stel een vraag