account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

The White Ox

The White Ox

The White Ox is vernoemd naar het winkeltje van Egbert Douwes waar het allemaal begon… Het winkeltje ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren, die ‘tot de genoegens van het dagelijks leven behoren’ : Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen.

Die koloniale waren liggen aan de basis van Urban Bistro ‘the White Ox’. Specerijen blends en onverwachte smaakmakers van over de hele wereld zorgen voor een unieke smaakbeleving.

3-, 4- of 5-gangen genieten van al het moois dat de aarde te bieden heeft. Stoere vlees- én verrassende groentegerechten. Maar ook heerlijke visgerechten, om nog maar niet te spreken van de kaasplank…

Houd je van een mooi glas wijn? Mooi! The White Ox beschikt namelijk over een luxe wijnkamer; de wineroom. Talloze bijzondere wijnen lonken in de ruimte waar je door de wijnkaart kan wandelen.
  • WiFi
  • Ander
  • € 50 - 100
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.3/10   Kwaliteit
  • 9.8/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

S.

Heerlijk eten en bijpassende wijnen. Zeer goede bediening die rustig de tijd nam en uitvoerig het eten en de wijn toelichtte.

vr 12 november 2021

M.

Heerlijk gegeten! Een 5-gangen menu met heel verrassende smaken en uitstekend passende wijnen. Bediening was ontspannen en wist interessant te vertellen over de wijn en het pand. Gezellige verlichting en fijne ruim opgezette plekken. Echt een goede plek voor een avond uit!

vr 29 oktober 2021

Jim Tersteeg

Erg lekker gegeten in een prachtig restaurant

vr 01 oktober 2021

M.

Bij bainnenkomst werd ons gezegd dat we in de watten zouden worden gelegd door het personeel, daar was niets aan gelogen. Vanaf het moment tot plaatsnemen aan de tafel tot her vertrek een bediening vol passie en deskundigheid. Het menu is te kiezen 4 of 5 gangen vol verrassing. Wat ons betreft een heerlijk concept: voor de verrassing neemt de interesse naar de volgende gang toe, mooi toegelicht en een leuke knipoog met de verwijzing naar de Witte Oss. Het bijpassende (halve glazen naar keus) wijnarrangement is in perfecte harmonie met de gerechten en wordt met kennis toegelicht. Kortom een heerlijke avond in alle opzichten. Voor ons een restaurant om zeker nogmaals te gaan bezoeken.

za 04 september 2021