account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

UPTON

UPTON

Restaurant UPTON heeft zijn weg gevonden naar de Antwerpse Cadixwijk tussen het Eilandje en het Havenhuis in het bruisende Noorden van de stad.

De man achter de potten, Gianfranco Van de Maele – die van zijn Italiaanse mama het gevoel voor smaken met de paplepel heeft meegekregen – heeft zijn ervaring opgedaan in sterrenzaken als ‘t Zilte en la Cime in het Japanse Osaka. Gedreven door zijn passie trok hij ook naar The Craftsman in de Italiaanse stad Reggio Emilia. Volgens Gianfranco is er geen betere manier om een keuken echt te ervaren dan in het land van herkomst.

Maar het kloppend hart achter zijn liefde voor het vak is zijn nonna, die hij van kinds af aan bewonderde voor hoe ze tal van soorten pasta uit de losse pols klaarmaakte. Zo had hij al snel maar één droom: een eigen restaurant openen.

Bij UPTON ligt de focus op een hedendaagse keuken met ingrediënten die barsten van smaak. Italiaanse invloeden met af en toe een Oosterse knipoog zijn door zijn reizen en ervaringen terug te vinden op de menukaart. Wie bij UPTON aanschuift, kan zich verwachten aan culinaire verwennerij met een persoonlijke aanpak.
  • Gault&Millau
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.8

Gemiddelde score

  • 9.9/10   Kwaliteit
  • 9.9/10   Service
  • 9.6/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Pieter Defoor

Heel gezellige setting, heel lekkere menu. Mooi alternatief hoofdgerecht voor de menu gekregen voor een van de gasten. Topwijnen. Echte aanrader !

vr 28 februari 2020

Veerle Verschraeghen

Een van de beste restaurants van Antwerpen. Grote fan van deze keuken.

vr 28 februari 2020

Henk Wathion

Zalige gerechten met lekkers van de dag. De hopscheuten waren een voltreffer. Smaken heerlijk in balans. Zeer vriendelijke bediening van een enthousiaste ploeg.

di 25 februari 2020

Bart Van de Weyngaert

Verrassend, smaakvol en met passie voor culinair genot! Super sympathieke gastheer en gastvrouw.

vr 21 februari 2020