account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

UPTON

UPTON

Restaurant UPTON heeft zijn weg gevonden naar de Antwerpse Cadixwijk tussen het Eilandje en het Havenhuis in het bruisende Noorden van de stad.

De man achter de potten, Gianfranco Van de Maele – die van zijn Italiaanse mama het gevoel voor smaken met de paplepel heeft meegekregen – heeft zijn ervaring opgedaan in sterrenzaken als ‘t Zilte en la Cime in het Japanse Osaka. Gedreven door zijn passie trok hij ook naar The Craftsman in de Italiaanse stad Reggio Emilia. Volgens Gianfranco is er geen betere manier om een keuken echt te ervaren dan in het land van herkomst.

Maar het kloppend hart achter zijn liefde voor het vak is zijn nonna, die hij van kinds af aan bewonderde voor hoe ze tal van soorten pasta uit de losse pols klaarmaakte. Zo had hij al snel maar één droom: een eigen restaurant openen.

Bij UPTON ligt de focus op een hedendaagse keuken met ingrediënten die barsten van smaak. Italiaanse invloeden met af en toe een Oosterse knipoog zijn door zijn reizen en ervaringen terug te vinden op de menukaart. Wie bij UPTON aanschuift, kan zich verwachten aan culinaire verwennerij met een persoonlijke aanpak.
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
  • Terrassen
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.8

Gemiddelde score

  • 9.9/10   Kwaliteit
  • 9.8/10   Service
  • 9.6/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

paul cools

UPTON altijd gerafineerde gerechten en bijpassende wijnen voor een eerlijk budget. Neem daar bovenop de "onantwerps" vriendelijke bediening en UPTON catapulteert zich naar prijs/kwaliteit een van de beste restaurents in antwerpen.

do 30 juni 2022

M.

Voor ons en gezelschap een ster waard

wo 29 juni 2022

S. uit Antwerpen

Zoals steeds was alles afgewerkt tot in de perfectie.

wo 29 juni 2022

D. uit Sint-Katelijne-Waver

Zoals altijd was wat op het bord kwam van de bovenste plank, dat gecombineerd met een zeer warme ontvangst maken dat het alweer een zeer geslaagde avond was

di 28 juni 2022