Resengo - Reserveer bij Bistrot Du Nord in Antwerpen friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards appointment deleted

Bistrot Du Nord

Bistrot Du Nord

Bistrot du Nord is een absolute aanwinst voor de Antwerpse gastronomie. Het pand aan de Lange Dijkstraat waar vroeger restaurant De Zeste was, kreeg na een grondige renovatie een nieuwe invulling. De authenticiteit van het interieur bleef echter en zo kan Antwerpen Noord, trots zijn op deze stijlvolle luxe Bistrot.

Bezielers van dit project zijn Michaël Rewers en Caroline Stasseyns. Ze leerden elkaar kennen in restaurant De Veehandel, de familiezaak van Caroline. Nadien belandde Michaël via restaurants Sir Anthony van Dijck, Le petit zinc en Radis Noir bij ’t Fornuis van Johan Segers waar hij 4 jaar lang sous chef was. Vandaag vormt hij samen met Caroline de tandem die voor het culinaire succes van Bistrot du Nord zorgt!

De sleutel van het succes schuilt in de kwaliteit van de gerechten waar puurheid en respect voor de ingrediënten centraal staan. Naast de Franse klassiekers krijgen ook traditionele gerechten met ingewanden zoals hersenen, niertjes, lever, varkenspoot en tong hun plaats. Michael heeft door zijn jarenlange ervaring een patent op het serveren van kwalitatieve vleesgerechten maar ook een visgerecht als alternatief is altijd aanwezig. Op de kaart vinden we bijvoorbeeld een huisgemaakte terrine van kippenlevertjes, tartare van kalfshersenen, een bavette van Black Agnus met merg en marchin de vin saus en de verrukkelijke zesrib van melkkoe. De verse frietjes die in ossenvet gebakken worden zijn op zich al een bezoek aan Bistrot Du Nord waard!

Dat Bistrot du Nord zijn start niet miste blijkt uit de positieve commentaren van de culinair recensenten. Michaël blinkt dan ook uit in het brengen van een smaakvolle Franse productkeuken. Dit in samenhang met een nostalgische twist maakt van Bistrot Du Nord een must voor elke levensgenieter!

© Bistronomie
  • 1 *
  • Bistronomie
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.8

Gemiddelde score

  • 9.9/10   Kwaliteit
  • 9.9/10   Service
  • 9.5/10   Prijs/kwaliteit

Luc Smolders

Lekker gegeten met een leuke en vriendelijke bediening. Een top adresje.

Do 15 maart 2018

Luc Van de Vyver

Het plaatje klopt. Aangenaam rustig interieur, zachte oude jazz muziek (een verademing in de afschuwelijke lounge trend in andere restos), een persoonlijke benadering van bij het binnenkomen tot buitengaan. En vooral ... heel lekker eten.

Wo 07 maart 2018

Jean Demeyer

Heerlijk (eerlijk) eten in een ongedwongen sfeer. Prijs is zeker niet te duur voor de geleverde kwaliteit. Ik zou dit zeker aanraden.

Do 15 februari 2018

E. uit Ekeren

Klein en zeer gezellig restaurant. Op de bediening valt echt niets aan te merken. Het eten is superlekker. Het is perfect!

Wo 07 februari 2018