account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Bistrot Du Nord

Bistrot Du Nord

Bistrot du Nord is een absolute aanwinst voor de Antwerpse gastronomie. Het pand aan de Lange Dijkstraat waar vroeger restaurant De Zeste was, kreeg na een grondige renovatie een nieuwe invulling. De authenticiteit van het interieur bleef echter en zo kan Antwerpen Noord, trots zijn op deze stijlvolle luxe Bistrot.

Bezielers van dit project zijn Michaël Rewers en Caroline Stasseyns. Ze leerden elkaar kennen in restaurant De Veehandel, de familiezaak van Caroline. Nadien belandde Michaël via restaurants Sir Anthony van Dijck, Le petit zinc en Radis Noir bij ’t Fornuis van Johan Segers waar hij 4 jaar lang sous chef was. Vandaag vormt hij samen met Caroline de tandem die voor het culinaire succes van Bistrot du Nord zorgt!

De sleutel van het succes schuilt in de kwaliteit van de gerechten waar puurheid en respect voor de ingrediënten centraal staan. Naast de Franse klassiekers krijgen ook traditionele gerechten met ingewanden zoals hersenen, niertjes, lever, varkenspoot en tong hun plaats. Michael heeft door zijn jarenlange ervaring een patent op het serveren van kwalitatieve vleesgerechten maar ook een visgerecht als alternatief is altijd aanwezig. Op de kaart vinden we bijvoorbeeld een huisgemaakte terrine van kippenlevertjes, tartare van kalfshersenen, een bavette van Black Agnus met merg en marchin de vin saus en de verrukkelijke zesrib van melkkoe. De verse frietjes die in ossenvet gebakken worden zijn op zich al een bezoek aan Bistrot Du Nord waard!

Dat Bistrot du Nord zijn start niet miste blijkt uit de positieve commentaren van de culinair recensenten. Michaël blinkt dan ook uit in het brengen van een smaakvolle Franse productkeuken. Dit in samenhang met een nostalgische twist maakt van Bistrot Du Nord een must voor elke levensgenieter!

© Bistronomie
  • 1 *
  • Bistronomie
  • BE-GUSTO
  • Gault&Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.6

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.8/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Celine Bertrand

Superlekker; heel intiem. Mooi pand en rustige grappige bediening. Zeer goeie Meursault gedronken en het eten was subliem. Prijs/kwaliteit moeilijk te evenaren. Een pareltje en perfecte Valentijn!

do 14 februari 2019

K. uit Antwerpen

🔝

di 22 januari 2019

P.

Mooi gegeten, goede adviezen.

vr 11 januari 2019

Jan Van Elsacker

Een heerlijke namiddag beleefd in "Bistrot du Nord", geweldig ontvangst, erg sympathieke bediening, de lokatie vind ik heel aangenaam en heeft karakter. Het eten was duidelijk met veel liefde gemaakt en was een verrassing van formaat, grote klasse. Met zekerheid voor herhaling vatbaar ....... Proficiat .......

ma 07 januari 2019