accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

Bistrot Du Nord

Contact

Social media

Bistrot du Nord is een absolute aanwinst voor de Antwerpse gastronomie. Het pand aan de Lange Dijkstraat waar vroeger restaurant De Zeste was, kreeg na een grondige renovatie een nieuwe invulling. De authenticiteit van het interieur bleef echter en zo kan Antwerpen Noord, trots zijn op deze stijlvolle luxe Bistrot.

Bezielers van dit project zijn Michaël Rewers en Caroline Stasseyns. Ze leerden elkaar kennen in restaurant De Veehandel, de familiezaak van Caroline. Nadien belandde Michaël via restaurants Sir Anthony van Dijck, Le petit zinc en Radis Noir bij ’t Fornuis van Johan Segers waar hij 4 jaar lang sous chef was. Vandaag vormt hij samen met Caroline de tandem die voor het culinaire succes van Bistrot du Nord zorgt!

De sleutel van het succes schuilt in de kwaliteit van de gerechten waar puurheid en respect voor de ingrediënten centraal staan. Naast de Franse klassiekers krijgen ook traditionele gerechten met ingewanden zoals hersenen, niertjes, lever, varkenspoot en tong hun plaats. Michael heeft door zijn jarenlange ervaring een patent op het serveren van kwalitatieve vleesgerechten maar ook een visgerecht als alternatief is altijd aanwezig. Op de kaart vinden we bijvoorbeeld een huisgemaakte terrine van kippenlevertjes, tartare van kalfshersenen, een bavette van Black Agnus met merg en marchin de vin saus en de verrukkelijke zesrib van melkkoe. De verse frietjes die in ossenvet gebakken worden zijn op zich al een bezoek aan Bistrot Du Nord waard!

Dat Bistrot du Nord zijn start niet miste blijkt uit de positieve commentaren van de culinair recensenten. Michaël blinkt dan ook uit in het brengen van een smaakvolle Franse productkeuken. Dit in samenhang met een nostalgische twist maakt van Bistrot Du Nord een must voor elke levensgenieter!

© Bistronomie
  • 1 ster
  • Bistronomie
  • Gault&Millau
Koop cadeaubon
Stel een vraag
Beoordelingen

9.6

Gemiddelde score

  • 9.9/10Kwaliteit
  • 9.9/10Service
  • 9.1/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Patrick Van Laer

Super lekker gegeten in een zeer leuk, origineel kader. Het eten was top , heb genoten van elk gerecht. De gastvrouw is warm, aangenaam en straalt rust uit. Zou nu al terug willen gaan

ma 26 september 2022

Simon Witmaar

geweldig, zoals altijd.

ma 26 september 2022

Raymond Kalpers

Bons produits - cuisson parfaite 👍

ma 12 september 2022

Alex Adriaensens

Een dikke 10 op 10 T was uitstekend

ma 12 september 2022