account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Bistro miro

Bistro miro

Eind 2012 opende chef Michael Roelants samen met zijn vrouw de volkse ‘feelgood’ Bistrot Miro. Chef Michael vergaarde reeds een karrevracht aan ervaring op elk culinair terrein in binnen- en buitenland. Vandaag staat hij samen met zijn 'partner in crime' Christophe van Remoortere in de keuken. Samen creëren ze hun versie van complexloos genieten, een bistrot waar versheid, eerlijkheid en respect voor het product centraal staan.

Het volledig gerenoveerde pand ligt schuin tegenover het al even mooie Borgerhoutse districtshuis op het Moorkensplein. De authentieke houten vloer komt van de handelsbeurs in Antwerpen en werd eigenhandig volledig gerenoveerd. Verder zorgt een smaakvolle inrichting voor een Parijse vintage toets.

Op de kaart zetten de chefs graag hun versie van klassiekers uit de Belgisch-Franse keuken met zuiderse invloeden. Deze plek ademt een sfeer uit die je van een volkse bistrot verwacht. Een stevig stukje zesrib, onglet of een verbeterde versie van de Vol-au-vent. In de voorgerechten experimenteert Michael graag met verschillende creaties van kroketjes en voor de sausjes signeert hij met à la minute bereidingen.

Bistrot Miro groeide snel uit tot een begrip in de buurt. Het laagdrempelige restaurant bekoort en is zo een no-nonsense spot die in elke wijk thuishoort.


  • Bistronomie
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
  • Terrassen
  • Flanders Food Festival
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.6/10   Service
  • 9.3/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Pieter Jan Jordaens

Een uitmuntende videe deluxe hebben wij gisteren gegeten. Smaakt naar meer !

vr 25 september 2020

G. uit Borgerhout

Het was super zoals altijd.

za 08 februari 2020

A.

Op een onverwachte plek, buiten het centrum dit fijne (en kleine) restaurant gevonden. Buitengewone aardig personeel, heerlijke keuken, goede wijnen. So go on!

do 05 juli 2018

L.

We vierden gisteren onze 31 ste huwelijksverjaardag bij jullie. We hebben GENOTEN!!! Elke keer opnieuw weten jullie ons te verwennen! Tot gauw! Hartelijke groeten Jo en Lieve Bex-Witvrouwen

wo 04 juli 2018