account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

d'afspanning

d'afspanning

Met restaurant d’afspanning is Beernem een culinaire parel rijker.

Joost Meire en Heidi Dewitte werkten jarenlang met engelengeduld aan de renovatie van dit 18deeeuws beschermd gebouw. Het resultaat oogt fraai, met een geslaagde mix van authentieke elementen en een modern interieur. Van oudsher was d’afspanning een plaats waar mens en dier tot rust kwamen en krachten opdeden voor de verre tocht.

Vandaag komen mensen naar d’ afspanning om te genieten van de fijne keuken van chef Joost. Hij doorliep een mooi parcours met werkervaring in Oud Sluis en Manoir Stuyvenberg. Joost kiest voor een hedendaagse Frans-Belgische keuken, waarin hij zijn eigen persoonlijke ideeën verwerkt. Naast de middaglunch op weekdagen is er ook een maandelijks wisselend menu.
In het restaurant genieten de gasten van de attente en fijngevoelige bediening van gastvrouw Heidi. Neem zeker het aperitief in de stemmige voutekamer en bij mooi weer is het terras bijzonder uitnodigend. Vermeldenswaard is ook de vriendelijk geprijsde wijnkaart met tal van goede referenties.

d’afspanning ligt aan het rond punt in de oude dorpskern van Beernem.

© Bistronomie
  • WiFi
  • Frans/Belgisch
  • € 50 - 100
  • Bistronomie
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.5/10   Kwaliteit
  • 9.3/10   Service
  • 9.2/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Kurt Dumon

De ‘paling voor durvers’ is een echte topper! De ‘groenste’ en meest ‘verfrissende’ versie in de regio. Chapeau!

vr 19 juli 2019

Martin Ballegeer

Een gezellig en verzorgd restaurant met een groot terras. Een verzorgde en fijn keuken. Mooi gedresseerde borden. Vriendelijke bediening. Houden rekening met allergieën in het klaarmaken van de gerechten. Ik heb alvast genoten van de lunch ter gelegenheid van mijn verjaardag. Een aanrader.

do 11 juli 2019

Chris Ledeganck

Een voorbeeld van een restaurant. Eentje dat zeker op jullie bucket list moet staan. Het menu was opnieuw subliem, heel mooi en vooral zeer lekker. Fijn en heel veel verrassende, intense smaken. De bediening is af, correct en onbedwongen. De bijhorende wijnen waren perfect gekozen enpasten zeer goed bij het menu. Het gebouw is een lust voor het oog. Hoedanook een oprechte dank voor zo'n mooie beleving van de ganse familie Ledeganck. Tot de volgende keer.

za 06 juli 2019

D.

Super lekker eten in een sfeervol kader en vriendelijke bediening

za 29 juni 2019