account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

De Gulden Coppe

De Gulden Coppe

We vinden de eerste sporen van het pand terug anno 1525, als een Stede, Huys en Hof 'De Gulden Coep'.

Laureis Libbrechts verkoopt in 1540 'De Gulden Coppe' aan Antoon Keldermans, neef van de grote bouwmeester Rombaut Keldermans, als 'Hofstadt met hof' geheeten: 'de Gulden Coppene metten driesken daer achter aengelegen'...

Antoon Keldermans leidde de grote bouwwerken die door Graaf en Gravin de Lalaing van Hoogstraten ondernomen werden, zoals het Stadhuis, het Klarissenklooster en de grote verbouwingen aan hun kasteel. Generaties lang werd de 'De Gulden Coppe' bewoond door mensen uit de hoge burgerij, ambtenaren, doctoren en handelaars (van bakker, tabaksnijder tot kolenboer).

Geteisterd door de 2de Wereldoorlog werd de oude 'Gulden Kop' hersteld door Sooi Brosens. Sinds 1965 behoorde het pand toe aan de familie J. Machielsen-Leyten. Bij ministerieel besluit van 2 juli 1986, werd het huidige pand 'De Gulden Coppe' geklasseerd als beschermd monument en in 1995 gerestaureerd in opdracht van de familie Knevels-Pillot onder leiding van de architecten H. Adriaensen en J. Van Laer.


Van café tot brasserie en restaurant is De Gulden Coppe, in het centrum van Hoogstraten, de ideale locatie om te genieten van een verzorgde snack of uitgebreide maaltijd, van een snelle lunch tot een volledig diner.
  • WiFi
  • € 25 - 50
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

8.7

Gemiddelde score

  • 8.9/10   Kwaliteit
  • 8.9/10   Service
  • 8.2/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

S.

We hebben echt lekker gegeten

za 19 mei 2018

S. uit Rijkevorsel

Heel lekker gegeten en houd rekening met glutenvrij

za 28 april 2018

Erika Swier

Prachtige locatie met gastvrije eigenaren. Heerlijke keuken met zeer vriendelijk personeel. Iedereen die Hoogstraten bezoekt raad ik aan hier te gaan eten! Prijs/kwaliteit uitstekend.

za 31 maart 2018

Liesbeth Voeten

Zéér zéér zéér lekker gegeten, zoals altijd daar. En nadien nog een attentie voor Valentijn. :-) Het was top! Wij blijven grote fan.

di 13 februari 2018