account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

De Gulden Coppe

De Gulden Coppe

We vinden de eerste sporen van het pand terug anno 1525, als een Stede, Huys en Hof 'De Gulden Coep'.

Laureis Libbrechts verkoopt in 1540 'De Gulden Coppe' aan Antoon Keldermans, neef van de grote bouwmeester Rombaut Keldermans, als 'Hofstadt met hof' geheeten: 'de Gulden Coppene metten driesken daer achter aengelegen'...

Antoon Keldermans leidde de grote bouwwerken die door Graaf en Gravin de Lalaing van Hoogstraten ondernomen werden, zoals het Stadhuis, het Klarissenklooster en de grote verbouwingen aan hun kasteel. Generaties lang werd de 'De Gulden Coppe' bewoond door mensen uit de hoge burgerij, ambtenaren, doctoren en handelaars (van bakker, tabaksnijder tot kolenboer).

Geteisterd door de 2de Wereldoorlog werd de oude 'Gulden Kop' hersteld door Sooi Brosens. Sinds 1965 behoorde het pand toe aan de familie J. Machielsen-Leyten. Bij ministerieel besluit van 2 juli 1986, werd het huidige pand 'De Gulden Coppe' geklasseerd als beschermd monument en in 1995 gerestaureerd in opdracht van de familie Knevels-Pillot onder leiding van de architecten H. Adriaensen en J. Van Laer.


Van café tot brasserie en restaurant is De Gulden Coppe, in het centrum van Hoogstraten, de ideale locatie om te genieten van een verzorgde snack of uitgebreide maaltijd, van een snelle lunch tot een volledig diner.
  • WiFi
  • € 25 - 50
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

8.9

Gemiddelde score

  • 9.3/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.4/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Joke Lenaerts

Super lekker gegeten! Vlotte en vriendelijke bediening!

wo 23 september 2020

Verheyen Marc

Personeel is zeer vriendelijk en het eten is super lekker!

vr 18 september 2020

B. uit Hoogstraten

Heerlijk gegeten en altijd vriendelijke service

za 29 februari 2020

Leen Van Leuven

We zijn op alle gebied verwend geweest. Culinair, vriendelijk onthaal, gezelligheid ... Gewoonweg top! Voor herhaling vatbaar!

do 05 december 2019