account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

d'Oude Pastorie

d'Oude Pastorie

Het voorrecht van een kok is het samenbrengen van versheid uit de natuur.
Met eenvoud en respect voor het leven creëert men leuke gerechten. Door op een bescheiden manier eerbied te hebben voor de seizoenen, willen we groeien tot een ‘eigen keuken’, een visie op het leven.

Jan & Ann Audenaert-Stevens
  • 1 *
  • WiFi
  • Frans/Belgisch
  • € 50 - 100
  • Terras
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.6

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.7/10   Service
  • 9.2/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Melanie Desmet

Heel lekker gegeten , heel vriendelijke bediening, heel gezellige setting. Top avond

di 16 juli 2019

C. uit Lochristi

TOP!!!! Heel erg genoten van het lekkere eten met de aangepaste wijnen.

za 13 juli 2019

Lieselot Berteloot

Super zoals altijd, zowel de bediening als de gerechten Genieten van unieke smaken Leuk concept op dinsdag!

di 09 juli 2019

Stefan Stremersch

WAW! Wat een openbaring. Een parel die zo vlak bij ligt op amper 25 mins die ik nog niet kende. Als Michelin adept, kwam ik d'Oude Pastorie op het spoor omdat een aantal favorieten afvielen door vakantie en door geen zin in filerijden. Ik kende het niet, had er nog niet van gehoord, dus was erg benieuwd. Vanbij het aanrijden stegen de verwachtingen. een stijlvol gebouw in Pastoriestijl (hoe kan het ook anders), netjes parking. Een stijlvolle entree, dit belooft. Bij binnenkomst, zie je meteen een zaak die met stijl en oog voor detail is aangekleed. Een vriendelijke begroeting volgt met stijl en klasse, maar ook met een ontwapenend gemak. Je voelt je direct thuis. Na installatie aaneen erg zorgvuldig en kraaknet terrastafeltje apero-time. Uit de keuken komen meteen fantastische hapjes aangerukt, die meteen tonen dat deze chef op topniveau kookt. Je vraagt je meteen af hoe het komt dat je dit niet eerder hebt ontdekt en zelfs ook wanneer de chef op weg zal zijn naar een tweede ster. Hier staat duidelijk toptalent in de keuken. Originele combinaties, frisheid, allemaal zorgvuldig gebalanceerd en gedresseerd, steeds met topsmaak als eerste aandachtspunt. Meteen valt ook de niet-alcoholische begeleiding in de smaak. Een niet alcoholisch apero van deze klasse vraagt meteen tweede. Het diner wordt binnen geserveerd. Opnieuw alles ronduit TOP!! De chef Jan tovert met schijnbaar gemak het ene topgerechtje na het andere te voorschijn, steeds volle smaakbom, leuke combinaties, licht. ronduit WAW!! De zaal staat onder toezicht van echtgenote An, die stijl, elegantie en rust brengt bij het jonge team, dat er volop voor gaat. Het menu wordt afgesloten met een prachtig desert van chocola en kers. Opnieuw een voltreffer en dus wordt het menu afgesloten zonder maar 1 valse noot te ontdekken en dat is op het niveau van 1 Michelin ster toch nog steeds een zeldzaamheid. Dit restaurant hoort zonder twijfel bij het beste wat je in de categorie 1 ster kunt vinden in Belgie! Het menu wordt vergezeld van witte thee met aromaten die passen bij het menu. Het doet me denken aan Air du Temps met zijn aromatische waters. Dit restaurant speelt mee met Air du Temps in dezelfde liga. De koffie of thee wordt perfect geserveerd in perfect servies met (oa) een perfect afgebakken canele erbij, nogmaals teken van het kooktalent hier. Als afsluiter volgt een tractatie van de hele zaal op versgebakken madeleines. Wat een klasserestaurant. Hier moet je gewoon heen. Om een of andere reden wordt er over dit restaurant weinig gesproken, maar dit gaat absoluut veranderen of het is al begonnen. Dit is een topper voor iedereen uit het waasland, maar ook ver daarbuiten. Het doet me kwa stijl en kwaliteit het meeste denken aan the Jane of Air du Temps, maar dan met een kortere reeks gangen. Dit is voor mij alvast de ontdekking in Belgie van de laatste 3 jaar of zo. HIer zien ze me zeker zo snel mogelijk terug!

do 04 juli 2019