account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Envy

Envy

Bedacht en ontstaan tijdens de vele bezoekjes die eigenaar Bert van der Leden bracht aan Rome in verband met supperclub aldaar. In Italië vindt men vele kleine delicatesse zaakjes. Een dorpsslager verkoopt niet alleen vlees, maar laat ook veel van zijn bijzondere producten proeven en geeft meteen advies over welke wijnkeuze uiterst geschikt is om de juiste combinatie van smaken te proeven. Een nieuwe ervaring van producten die de klant nieuwsgierig maakt naar meer. Een kleine zaak waarin alle producten van en uit het land rechtstreeks in de vensterbanken te zien en te proeven zijn. Kortom verser dan vers. Buiten het feit om dat alle dorpsbewoners hier inkopen doen, maakt ook de advocaat uit de nabije stad er in het weekend een uitje van om hier te winkelen. Achter in de slagerij staat een houten stamtafel die fungeert als ontmoetingsplaats. De gasten kunnen onder het genot van een glas wijn de producten keuren en een goed gesprek voeren.

Envy delicacies zal, ondanks dat het geen winkelfunctie bekleedt, hetzelfde gevoel opwekken. Een ontmoetingsplaats in de juiste atmosfeer, waarin de verse producten en goede wijnen centraal staan. Architectenbureau Concrete, de ontwerpers van het restaurant, hebben dan ook gekozen voor een combinatie van een strakke, maar toch huiskamerachtige sfeer. Bij binnenkomst valt meteen de grote open keuken op, waardoor gasten direct binnenvallen in de wereld van het bereiden van producten. Eén van de wanden bestaat uit 26 koelkasten. Deze zijn op ooghoogte geplaatst en uitgevoerd in eikenhout met chromen hendels. De koelkasten zijn bedoeld als showcases voor wijnen, maar ook voor kazen, worsten, oesters, jammen, chutneys etc. Dit alles zorgt ervoor dat er bij de gasten een onmiddellijke interesse in de producten opgewekt wordt en ‘zien doet eten’.

Envy maakt deel uit van IQ Creative, het bedrijf dat ook de restaurants Supperclub, Supperclub Cruise, Nevy, Witteveen, Nomads, Mazzo en wijnbar Vyne exploiteert.
  • Ander
  • € 25 - 50
  • Terras
Stel een vraag