account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Grand Café deSingel

Grand Café deSingel

Historiek

In de geest van Peter Benoit worden deSingel en het Conservatorium doorheen de tijd steeds meer uitgebouwd tot een internationale kunstcampus. Het is een ambitieus project dat beoogt een ruimte te bieden waar niet enkel kunst getoond wordt, maar ook (aan)geleerd en gemaakt wordt. Om die rol te vervullen was meermaals een uitbreiding van de infrastructuur noodzakelijk.

Architect Léon Stynen realiseerde de campus in samenwerking met Paul De Meyer. Het geheel kreeg een tijdloze architecturale uitsraling. Het gebouw groeit, verandert, past zich aan doorheen de tijd zonder aan eigenheid in te boeten.

Voor de laatste uitbreiding van maar liefst 12.000 m2 extra ruimte werd opdracht gegeven aan Stéphane Beel Architecten. De werken lopen van 2007 tot 2010. De nieuwbouw herbergt zowel kantoren voor deSingel en het Vlaams architectuurinstituut (VAI), als ruimtes voor de podiumkunstenopleidingen (dans, drama, muziek) van de Hogeschool. De transparante doos (of glazen tussenschijf) omvat publieke functies, waaronder een multimediale leeszaal en het Grand Café.

Het Grand Café

Grand Café deSingel laat royaal licht binnenvloeien en biedt een bijna surrealistisch zicht op de snelweg en de spoorlijnen. De ruimte wordt door middel van de bar opgesplitst in een rustig restaurantgedeelte en een bruisend brasseriegedeelte. De bedoeling is de bezoekers van de campus, alsook de artiesten zelf, de mogelijkheid te geven tot een snelle hap voor of na een voorstelling. Op andere momenten is een uitgebreider diner mogelijk, een smakelijke lunch, of een verzorgd ontbijt. Grand Café deSingel wil ook de buren uit de omgeving aanspreken die tot nu toe een beetje op hun honger bleven zitten op het gebied van eetgelegenheden in de buurt.

Keuken

De keuken staat onder leiding van Jessy Huysmans en Jody Appeltans. Met behulp van hun hypermoderne keuken staan zij garant voor kwalitatieve gastronomie. Je vindt op de kaart een verzorgd ontbijt, smakelijke boterhammen, gezonde slaatjes en degelijke restaurantgerechten. Zowel klassiekers als meer culinaire toppers prijken op de gevarieerde menukaart. In het restaurantgedeelte kan je je ook laten verleiden door de suggesties die seizoensprodukten verwerken. De wijnkaart biedt een uitgebreide keuze aan Franse - en wereldwijnen.

Capaciteit

Grand Café deSingel is uitgerust om ook aan grote gezelschappen verzorgde maaltijden en een attente bediening te garanderen. Vanaf 12 personen raden wij aan, en vanaf 20 personen is het noodzakelijk, vooraf een menu te bespreken. U kan hiervoor vrijblijvend met ons contact opnemen.

Het restaurant heeft een capaciteit van 60 personen.
De brasserie heeft een capaciteit van 84 personen.

Stel een vraag
Beoordelingen

8.7

Gemiddelde score

  • 8.7/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.2/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

J.

Goed restaurant als opener voor het namiddagconcert in De Singel.

zo 22 mei 2022

E. uit Berchem

Het was gewoon goed.

do 19 mei 2022

F. uit MORTSEL

Lekker buiten gegeten zeer vriendelijke bediening!!

zo 15 mei 2022

marc van hoey

Zoals steeds verzorgd, correcte service en aangenaam vriendelijke bediening . Altijd een prettig terugkomen

wo 11 mei 2022