account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Hertog Jan

Hertog Jan

Gert de Mangeleer

Gert de Mangeleer nam samen met zijn culinaire soulmate Joachim Boudens in 2005 Hertog Jan over. Beïnvloed door de ervaringen tijdens hun periode in Belgische top restaurants vormen ze de traditionele keuken van de zaak om naar een verfrissende, zelfs revolutionaire, ervaring. Met de focus op het vorm geven van smaken, structuren en contrasten creëert Gert gerechten die alle zintuigen prikkelen en een duidelijke signatuur dragen. In 2006 kreeg Hertog Jan een eerste Michelin ster, gevolgd door een tweede in 2009 en finaal een derde in 2011.

Joachim Boudens

In 2005, hetzelfde jaar waarin hij samen met Gert Hertog Jan overneemt, wordt Joachim Boudens verkozen tot “Eerste Sommelier van België” in de prestigieuze Prosper Montagne verkiezing. Sindsdien is het duo een verfrissende aanwinst voor de Belgische gastronomische wereld onder het motto ” Eenvoud is niet Eenvoudig”. In 2012 werd Joachim verkozen als “Belgian Beer Ambassador 2013″ door zijn jarenlange passie voor food en beer pairing. Als gastheer bij Hertog Jan zorgt hij er voor dat u een perfecte, culinair verrassende, avond beleeft en in ideale omstandigheden kan genieten van de creaties uit de keuken.

Ons project
Eind 2010 zetten Gert & Joachim een volgende stap in het uitwerken van hun filosofie. Ze kopen hun eigen boerderij wat hen toelaat om zelf produkten te telen. Honderden organische kruiden, groenten en bloemen worden gekweekt en gebruikt in seizoensgebonden creaties. De lange termijnvisie was om het volledige restaurant over te brengen naar, en te integreren met, de historische boerderij. De tuin vormt het vertrekpunt voor de ingrediënten op het bord en evolueert mee met de seizoenen. Opening in juli 2014.
  • 3 *
  • BE-GUSTO
  • Gault&Millau