account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault&Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Last minutes

Lunch

voor 2 personen

do 25 april 2019

11:30

Lunch

voor 2 personen

do 25 april 2019

11:30

Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 8.8/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

D.

Alles perfect, wij komen zeker terug

do 04 april 2019

S. uit Moorsel

Een fantastische ervaring. Vanaf het voorgerecht tem het dessert en de koffie, alles was heerlijk en verbluffend. Zeker de tartaar was fenomenaal. Een voor een verrassende smaken

do 04 april 2019

Hilde van Harneveldt

Zoals altijd, TOP!

di 02 april 2019

Roland Verstappen

Uitstekend!! Mooi restaurant, tafels leuk gezet en niet te dicht bij elkaar, heel goede atmosfeer, heel goede keuze van gerechten die uniek zijn klaargemaakt met aangepaste wijnen en bieren (!!!), de beste en beeldschone desserts worden aangeboden en niet te vergeten een uitstekende service op een open en informele manier. Dit is een top beleving en aan te raden in Antwerpen.

di 02 april 2019