Resengo - Reserveer bij Lunch-Lounge Het Gebaar in Antwerpen friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards appointment deleted

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 9.2/10   Prijs/kwaliteit

Guido Olieslagers

Weer zéér lekker gegeten en genoten van prachtige creaties! Groetjes Guy&Angela

Di 20 maart 2018

W. uit Brasschaat

Top!

Ma 19 maart 2018

P. uit Olen

Zalig gegeten as usual, enkel jammer dat ze niet af en toe 's avonds open zijn zodat we hier met vrienden terecht zouden kunnen.

Ma 19 maart 2018

Robert Van Lent

Supervriendelijke bediening en zalige gerechten in een aangenaam en gezellig kader, Top !

Do 15 maart 2018