account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault&Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

D. uit Hasselt

Opnieuw een perfecte lunch, net zoals de vorige keren dat we Het Gebaar bezochten. Door de regelmatig wisselende kaart weer een aantal superlekkere nieuwe gerechten en desserts geproefd! En wat een gezellige mooie zaak is dit toch!

vr 13 december 2019

W. uit Sint Truiden

Genieten! Fantastisch eten en dito service!

do 12 december 2019

A. uit Sint-Job int Goor

Heerlijk genoten van zoveel lekkers. zelfs onze zoon van 10 vond het voor herhaling vatbaar :-)

wo 11 december 2019

Luc De Bast

Zeer goed bediening, eten uitstekend en creatief. We komen zeker terug :-)

wo 11 december 2019