account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • Gault&Millau
  • Laadpaal auto
  • Gault&Millau Discovery Cheque
  • Duvel steunt de horeca cadeaubonactie
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

C. uit Sint-Truiden

In één woord "fantastisch".

vr 18 september 2020

Jozef Sneyers

Geweldig genoten. Super bediening en voor herhaling vatbaar.

wo 16 september 2020

B. uit OLV waver

Samen met een vriendin 14/9 gereserveerd om 16u. Ik vond gewoon helemaal perfect.Mooie locatie, lekker buiten. Vriendelijke bediening , niet te stijf = top, was een leuke jongeman. En zo lekker eten natuurlijk!!!

ma 14 september 2020

Karien Gilis

Net zoals de vorige keren dat we in Het Gebaar tafelden, was het ook dit weer netjes en perfect verzorgd. De gerechtjes blijven pareltjes, niet alleen voor het oog maar ook voor je smaakpapillen. Gastvrij en zeer goede bediening. Het blijft een topper die hoog op m'n lijstje staat; we komen zeker in de toekomst ngo eens terug.

ma 14 september 2020