account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault&Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

M. uit Den Haag

Als altijd fantastisch!! Nog nooit teleurgesteld!!

vr 02 augustus 2019

P. uit Deurne

Er zijn geen woorden voor deze feedback aan te vullen

do 01 augustus 2019

R.

Reeds de 3e keer dat we komen en het blijft telkens een culinaire belevenis maar alles is vooral ook zeer lekker! Er werd een attentie voorzien voor de jarige partner, nogmaals bedankt! Bediening was enorm vriendelijk dus ook dikke complimenten aan Cindy en haar team. Tot nog eens! (Hebben heel de dag door nog zitten praten over die brioche met wagyu)

wo 31 juli 2019

J. uit Heist op den berg

met mijn voedselallergie is het altijd niet gemakkelijk en steeds doen ze hun uiterste best en geven ze ons een perfecte namiddag! bedankt voor de GEWELDIGE service zowel in de keuken als in de zaal !

di 30 juli 2019