accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Contact

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • 1 ster
  • Gault&Millau
  • Laadpaal auto
  • Gault&Millau Discovery Cheque
  • Terrassen
Koop cadeaubon
Stel een vraag
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.7/10Kwaliteit
  • 9.5/10Service
  • 9.1/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

J. uit Merksem

Één perfecte manier om een speciale verjaardag te vieren, met een zeer attente surprise op het einde....

ma 20 maart 2023

Liesbet Orban

Na jaaaaaaaren zeuren bij men partner om me eens te verrassen met een bezoekje aan jullie maakte ik voor men verjaardag dan zelf maar een reservatie…en we hebben Genoten met een grote G!!!!

wo 15 maart 2023

A. uit Merksem

Voor mij wel

wo 15 maart 2023

B.

Uitzonderlijk lekkere ervaring. Uiteraard stak het dessert er met kop en schouders bovenuit. Proef het om het te geloven.

di 14 maart 2023