account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 8.8/10   Prijs/kwaliteit

Peter Huijbregts

Bij het Gebaar is het altijd super, leuke bediening, geweldige gerechten

vr 03 augustus 2018

C. uit Zaventem

Schitterend

vr 03 augustus 2018

M. uit Sint-Niklaas

Alles naar wens zeer goed kok is een kunstenaar groetjes jozef en martine

do 02 augustus 2018

J.

Super vriendelijk, Eerlijke prijzen, magische gerechten. We hebben enkel een hoofdgerecht en dessert genomen en het waren allebij smaakbommen. Binnen is het "compact", maar gezellig. Het is er gezellig druk en je merkt dat ze alles onder controle hebben. Je ziet geen spatje stress of haast. Allemaal professioneel, maar niet houterig. Wij komen hier zeker nog eens terug!

wo 01 augustus 2018