account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunch-Lounge Het Gebaar

Lunchrestaurant Het Gebaar is te vinden in het voormalige pannenkoekenhuisje in de botanische kruidtuin van Antwerpen. Binnen wacht een behaaglijk gedecoreerde eetzaal. Tussen de gedekte tafels lopen getrainde diensters.

Op de eerste verdieping koken Roger en Cindy van Damme. Roger kreeg een opleiding in Huize van Wely in Noordwijk, de beroemdste banketbakker van Nederland. Het Gebaar werd beroemd met ‘koffie-thee-compleet’. Het repertoire evolueerde door het uitwisselen van ervaringen met Sergio Herman en met Albert Adrià (de broer van Ferran Adrià die in El Bulli de nagerechten ontwikkelde).

Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers.

© Knack Weekend
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault&Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Last minutes

Lunch

voor 2 personen

di 25 juni 2019

11:30

Lunch

voor 2 personen

di 25 juni 2019

11:30

Lunch

voor 2 personen

di 25 juni 2019

11:30

Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.8/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Eddy Haesendonck

Het was buitengewoon lekker! Zeer aangename bediening in een gezellig kader! De “kers op de taart” wan het dessert van Roger!

vr 21 juni 2019

Jeannine Beukelaers

Fantastische ervaring, heel tof dat de heer van Damme tijd genomen heeft om met onze kleindochter op foto te gaan. Ze was in de 7de hemel en haar dessert was ... ook hemels. Bedankt

wo 19 juni 2019

Rosane Vanhulle

Een zeer leuke ervaring super lekker ook de bediening was uitstekend voor zulke groep bedankt voor de goede ontvangst

di 18 juni 2019

R. uit Opwijk

Het was een super ervaring : bijzondere smaken en combinaties, het bord was telkens een plaatje, een sfeervol interieur, keurige en super vriendelijke bediening, aangenaam verrast door het prijskaartje. Kortom niks dan lof. Voor herhaling vatbaar !

ma 17 juni 2019