account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

hof van craynbergh

hof van craynbergh

“Hof van Craynbergh” is gelegen op de hoogste heuvel van Keerbergen “de Kraaibergh” in het historisch pand “Hotel Sans Soucis”.

1927 : Sans Souci werd gebouwd als eerste groot chique hotel op de “Kraaibergh” vlakbij de Rijmenamse grens in een domein van meer dan 10ha.
1926-1963 : Hotel Sans Soucis was in die tijd een geschikte lokatie voor de Bourgeoisie van Brussel om de frisse dennenlucht van het mondaine Keerbergen op te snuiven.
1964 : De uitbating van hotel Sans Soucis werd stopgezet en de eigenaar baron “De Jamblinne de Meux” liet het pand verbouwen naar een burgerlijk kasteeltje.
1995 : Na tal van renovatiewerken werd de oude Sans Souci herboren en kreeg de naam “Hof van Craynbergh”. Ann en Ignace kochten het als een vervallen pand en hebben heel wat moeten restaureren om het burgerlijk kasteeltje terug zijn allure te geven. De charme en de historische facetten, de sfeer van vroeger, zijn voor een groot deel bewaard gebleven.
2006 : Een mijlpaal in de geschiedenis van “Hof van Craynbergh” is de uitbreiding van het restaurant met een prachtige, stijvolle oranjerie. Het is sfeervol en uniek voor Keerbergen en omgeving. De uitbreiding is gerealiseerd om de klant meer ruimte aan te bieden als gastronomisch restaurant en het suplementair salonnetje voor het consumeren van de aperitief en ook voor het kunnen verzorgen van mooie stijlvolle feesten op gastronomisch niveau : communie-, jubileum-, doop-, verjaardags-, familie-, bedrijfsfeesten en seminaries van 20 tot 80 personen. In het verlengde van de oranjerie ligt ons uniek terras temidden van het Keerbergs groen.
2012 : Hof van Craynbergh is uitgegroeid tot een zaak dat de prioriteit legt op persoonlijkheid met garantie voor kwaliteit. Dit jaar hebben we de keuze gemaakt om het zeer persoonlijk aan te pakken. Chef Ignace staat samen met zijn zoon David in om de gerechten inventief met passie te bereiden in zijn persoonlijke keuken. De zaal wordt geleid door gastvrouw Ann die deskundig wordt bijgestaan door haar zonen welke de gastvrijheid met de paplepel hebben meegekregen.
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.6/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

G. uit Keerbergen

We hebben voor een laatste keer genoten. Het oude Hof is er weldra niet meer, welkom aan het nieuwe concept "the Hill". We kijken ernaar uit!

za 02 maart 2019

V.

Het was Top, zoals steeds. Heerlijke smaakbeleving, top begeleidende wijntjes. Wij komen graag terug :-)

za 02 februari 2019

Inge Van den Heuvel

Super genoten van het hemelse eten, top van begin tot einde, kijken ook al uit naar het nieuwe concept . Inge en Mario

vr 18 januari 2019

Kris Roosen

Het was weer een aangename culinaire avond voor ons. Onze smaakpapillen zijn weer erg verwend. Een top locatie met een top kok en een vriendelijke bediening. Wij komen hier graag dineren.

vr 21 december 2018