account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Hof van Herzele

Hof van Herzele

Hof van Herzele is opgericht in 2003 en wordt uitgebaat door Laurence Quintelier en Peter Vueghs.

Het restaurant is gevestigd in een historisch pand. Hierover geven wij graag een woordje uitleg.

Het Hof van Herzele stond er reeds als Romaans steen in de 13e eeuw. Het was een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Vandaag blijft, behalve de kelder, bovengronds niets meer over. Deze kelder is ook erkend als monument door de provincie. Op het einde van de 16e eeuw werd het huis “Het Roosemarijntken” genoemd en was het gedurende minstens anderhalve eeuw een bruiloftshuis dat wil zeggen een huis waar bruiloften werden gevierd.

In de 18e eeuw werd het huis omgebouwd tot een classicistisch herenhuis. In 1850 woonde er nog steeds een wijnhandelaarster in het gebouw. Tot WO II was het een hotel, hotel Brittania.
Stel een vraag
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.1/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

P.

Hartelijke en feilloze bediening. Lekker eten, grote porties en een gezellig, mooi kader. Onze favoriete lunchplek in hartje Gent, waar je met succes gasten mee naar toe kunt nemen.

di 09 juli 2019

K. uit Gent

Alles was prima in orde.

ma 08 juli 2019

Mia Sticker

Het online boeken ging vlot . En het was ook ok Heel vriendelijke ontvangst en bediening .. gekozen vr slaatje vn kip met mango en avocado....ontdekte heerlijke noten mix en fijn fruit .. subliem Is er bovendien rustig zitten 👌

wo 03 juli 2019

A. uit Drongen

Zeer gezellig kader,lekker eten,prijs/kwaliteit 👍en vriendelijke bediening ! Grote aanrader als je op zoek bent naar een topbrasserie gelegen in een oase van rust en toch in hartje Gent.

za 22 juni 2019