account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Hof van Herzele

Hof van Herzele

Hof van Herzele is opgericht in 2003 en wordt uitgebaat door Laurence Quintelier en Peter Vueghs.

Het restaurant is gevestigd in een historisch pand. Hierover geven wij graag een woordje uitleg.

Het Hof van Herzele stond er reeds als Romaans steen in de 13e eeuw. Het was een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Vandaag blijft, behalve de kelder, bovengronds niets meer over. Deze kelder is ook erkend als monument door de provincie. Op het einde van de 16e eeuw werd het huis “Het Roosemarijntken” genoemd en was het gedurende minstens anderhalve eeuw een bruiloftshuis dat wil zeggen een huis waar bruiloften werden gevierd.

In de 18e eeuw werd het huis omgebouwd tot een classicistisch herenhuis. In 1850 woonde er nog steeds een wijnhandelaarster in het gebouw. Tot WO II was het een hotel, hotel Brittania.
Stel een vraag
Beoordelingen

9

Gemiddelde score

  • 9.1/10   Kwaliteit
  • 9.1/10   Service
  • 8.7/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Franky Giraldo

Vlotte bediening met respect voor de gevraagde wachttijden. Mijn voorgerecht en suggestie slaatje waren zeer lekker .Geen risico om dat iemand aan te raden .

za 18 mei 2019

K. uit Gent

Zoals gewoonlijk heel lekker en vriendelijke bediening Frida (mama Katrien)

wo 17 april 2019

F. uit Gent

Steeds lekker

wo 03 april 2019

M. uit Merelbeke

Aangename en rustgevende locatie midden in de stadsdrukre. Heerlijk tafelen op het terras in het zonnetje naast twee schattige engeltjes.

za 30 maart 2019