account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Hof van Herzele

Hof van Herzele

Hof van Herzele is opgericht in 2003 en wordt uitgebaat door Laurence Quintelier en Peter Vueghs.

Het restaurant is gevestigd in een historisch pand. Hierover geven wij graag een woordje uitleg.

Het Hof van Herzele stond er reeds als Romaans steen in de 13e eeuw. Het was een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Vandaag blijft, behalve de kelder, bovengronds niets meer over. Deze kelder is ook erkend als monument door de provincie. Op het einde van de 16e eeuw werd het huis “Het Roosemarijntken” genoemd en was het gedurende minstens anderhalve eeuw een bruiloftshuis dat wil zeggen een huis waar bruiloften werden gevierd.

In de 18e eeuw werd het huis omgebouwd tot een classicistisch herenhuis. In 1850 woonde er nog steeds een wijnhandelaarster in het gebouw. Tot WO II was het een hotel, hotel Brittania.
Stel een vraag
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.2/10   Kwaliteit
  • 9.2/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

A. uit Drongen

Zeer gezellig kader,lekker eten,prijs/kwaliteit 👍en vriendelijke bediening ! Grote aanrader als je op zoek bent naar een topbrasserie gelegen in een oase van rust en toch in hartje Gent.

za 22 juni 2019

Johan Neyt

Heel verzorgd , heel lekker .prima service . Mooi terras , heel proper tafeltjes mooî gedekt .

za 22 juni 2019

Jean Fumiere

Prijs/kwaliteit = top. Steeds lekker eten , verzorgd en vlotte bediening.

vr 21 juni 2019

C.

Ik kijk er altijd naar uit . Het is hier altijd heerlijk en gezellig, kwaliteitsvol. Een aanrader om vrienden uit te nodigen. Een topper

vr 24 mei 2019