account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Hof van Herzele

Hof van Herzele

Hof van Herzele is opgericht in 2003 en wordt uitgebaat door Laurence Quintelier en Peter Vueghs.

Het restaurant is gevestigd in een historisch pand. Hierover geven wij graag een woordje uitleg.

Het Hof van Herzele stond er reeds als Romaans steen in de 13e eeuw. Het was een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Vandaag blijft, behalve de kelder, bovengronds niets meer over. Deze kelder is ook erkend als monument door de provincie. Op het einde van de 16e eeuw werd het huis “Het Roosemarijntken” genoemd en was het gedurende minstens anderhalve eeuw een bruiloftshuis dat wil zeggen een huis waar bruiloften werden gevierd.

In de 18e eeuw werd het huis omgebouwd tot een classicistisch herenhuis. In 1850 woonde er nog steeds een wijnhandelaarster in het gebouw. Tot WO II was het een hotel, hotel Brittania.
  • Terrassen
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.7

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.8/10   Service
  • 9.6/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

A. uit Ledeberg

Altijd goede bediening en lekker eten. Om steeds terug te keren.

vr 18 juni 2021

Nefertiti Hinnekint

gezellig plaatsje verstopt in centrum Gent, vlotte en vriendelijke bediening. De slibtongen waren van kleiner formaat maar met drie stuks ruim voldoende, en het slaatje had een leuke twist.

ma 14 juni 2021

S. uit Sint-Amandsberg

Het is altijd heel fijn om bij jullie langs te komen en één van mijn favoriete, rustig gelegen terrassen in de stad ! Top, dankjewel !

di 01 juni 2021

eddyJozef Spruyt

Zoals steeds verzorgd

di 01 juni 2021