account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Hof van Herzele

Hof van Herzele

Hof van Herzele is opgericht in 2003 en wordt uitgebaat door Laurence Quintelier en Peter Vueghs.

Het restaurant is gevestigd in een historisch pand. Hierover geven wij graag een woordje uitleg.

Het Hof van Herzele stond er reeds als Romaans steen in de 13e eeuw. Het was een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Vandaag blijft, behalve de kelder, bovengronds niets meer over. Deze kelder is ook erkend als monument door de provincie. Op het einde van de 16e eeuw werd het huis “Het Roosemarijntken” genoemd en was het gedurende minstens anderhalve eeuw een bruiloftshuis dat wil zeggen een huis waar bruiloften werden gevierd.

In de 18e eeuw werd het huis omgebouwd tot een classicistisch herenhuis. In 1850 woonde er nog steeds een wijnhandelaarster in het gebouw. Tot WO II was het een hotel, hotel Brittania.
  • Terrassen
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.5/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 9.5/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

A. uit Eeklo

Een mooie zaak die altijd in de drukke stad een rust uitstraalt en lekker eten serveert. Een zaak die je moet ontdekken als je in Gent bent. Een koppel hardwerkende zelfstandigen die je bezoek verdienen.

za 14 mei 2022

Fernand Steurbaut

Zeer smakelijke lunch aan een gepaste prijs !!!

vr 06 mei 2022

K. uit Merelbeke

Het eten was zeer verzorgd en lekker. De porties zijn rijkelijk, je gaat nooit met een hongertje naar buiten. De bediening was vriendelijk en prima qua timing.

di 26 april 2022

E. uit Oudenaarde

Hier komen wij altijd graag terug

di 05 april 2022