accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

Hof van Herzele

Contact

Social media

Hof van Herzele is opgericht in 2003 en wordt uitgebaat door Laurence Quintelier en Peter Vueghs.

Het restaurant is gevestigd in een historisch pand. Hierover geven wij graag een woordje uitleg.

Het Hof van Herzele stond er reeds als Romaans steen in de 13e eeuw. Het was een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Vandaag blijft, behalve de kelder, bovengronds niets meer over. Deze kelder is ook erkend als monument door de provincie. Op het einde van de 16e eeuw werd het huis “Het Roosemarijntken” genoemd en was het gedurende minstens anderhalve eeuw een bruiloftshuis dat wil zeggen een huis waar bruiloften werden gevierd.

In de 18e eeuw werd het huis omgebouwd tot een classicistisch herenhuis. In 1850 woonde er nog steeds een wijnhandelaarster in het gebouw. Tot WO II was het een hotel, hotel Brittania.
  • Terrassen
Koop cadeaubon
Stel een vraag
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.4/10Kwaliteit
  • 9.5/10Service
  • 9.1/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Daniel Helskens

Lekker eten,vlotte bediening Top restaurant!

vr 20 januari 2023

V. uit Oosterzele

Lekker eten, goede prijs/kwaliteit verhouding in een rustig, mooi kader en dat in het centrum Gent. Vriendelijk personeel, een aanrader !

vr 09 december 2022

B. uit Gent

Perfect. Goed eten. Genoeg ook. Een verzorgde, voortreffelijke lunch. In een rustig en aangenaam kader. Bijzonder vlotte bediening. Zonder opdringerigheid. Zonder nodeloze pretentie. Voelden ons thuis. Komen er zeker nog terug.

wo 30 november 2022

Anita Cooman

Eerlijke keuken. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Aangename en efficiënte bediening. Als ik in Gent ben kom ik hier altijd. Reserveren wel noodzakelijk maar kan perfect online. Topadresje !

do 10 november 2022