account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Hof van Herzele

Hof van Herzele

Hof van Herzele is opgericht in 2003 en wordt uitgebaat door Laurence Quintelier en Peter Vueghs.

Het restaurant is gevestigd in een historisch pand. Hierover geven wij graag een woordje uitleg.

Het Hof van Herzele stond er reeds als Romaans steen in de 13e eeuw. Het was een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Vandaag blijft, behalve de kelder, bovengronds niets meer over. Deze kelder is ook erkend als monument door de provincie. Op het einde van de 16e eeuw werd het huis “Het Roosemarijntken” genoemd en was het gedurende minstens anderhalve eeuw een bruiloftshuis dat wil zeggen een huis waar bruiloften werden gevierd.

In de 18e eeuw werd het huis omgebouwd tot een classicistisch herenhuis. In 1850 woonde er nog steeds een wijnhandelaarster in het gebouw. Tot WO II was het een hotel, hotel Brittania.
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.4/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 9.1/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

M.

Mooie en rustige omgeving, correcte bediening, een mooi gepresenteerde, kwaliteitsvolle lunch tegen een aanvaardbare prijs. Het is wel aan te raden te reserveren. De reservering kan ook online en wordt goed opgevolgd.

di 21 januari 2020

C.

zoals altijd uitstekend

do 16 januari 2020

Vera Clincke

Gezellig en lekker... Altijd fijn om bij jullie langs te komen.

vr 10 januari 2020

C. uit Lievegem

Lekkere, verse gerechten en grote porties! Hier ga je niet met honger van tafel! Blijft een favoriete spot om te lunchen met familie of vrienden. Rust in het centrum van Gent. Ook de service is uitstekend!

za 04 januari 2020