accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

Magis

Contact

Social media

De Romeinse vestingstad Tongeren heeft met restaurant Magis een paradijs voor onze smaakpapillen in petto. Nochtans liet niets vermoeden dat de uitbaters, in het bezit van universitaire diploma’s, in de Horeca zouden terechtkomen.

Dimitri Lyssens en Aagje Moens, de exploitanten, graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen, leken meer dan voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Tijdens zijn studies had Dimitri, net zoals zovele andere studenten, links en rechts wat bijgeklust in een pizzeria en bij een traiteur. Hun roeping en passie als fijnproever en wijnkenner, leidde hen evenwel naar de tophoreca. Hun passie lag trouwens aan de basis van uiteenlopende bijscholingen, Dimitri als kok, Aagje als gastvrouw. Nadien verkenden ze drie jaar lang tal van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland.

2005 werd een sleuteljaar met de opening van een eigen zaak op de Grote Markt van Tongeren. De initiatiefnemers beslisten om in de naam van hun zaak een vleugje ‘latijn’ te verweven, een schijnbare vanzelfsprekendheid in Tongeren, gelet op de Romeinse roots. Uiteindelijk viel de keuze op ‘magis’ wat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Een figuurlijke verwijzing naar hun concept waarbij ze de fijnproever met een tikkeltje extra smaak, ten overstaan van hun collega’s, willen verwennen. De benaming sluit bovendien wonderwel aan bij ‘magisch’, een globaal sfeerconcept waarin niet alleen alle zintuigen van de gastronomische specialiteiten moeten kunnen genieten, maar een concept waarin ook onthaal, sfeer en uitstraling zijn vervat.
  • 1 ster
  • Gault&Millau
  • Gault&Millau Discovery Cheque
  • Terrassen
  • Flanders Food Festival
Stel een vraag
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.7/10Kwaliteit
  • 9.5/10Service
  • 9.3/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Nathalie Leclercq

Belle expérience dans un cadre élégant et épuré, personnel disponible, souriant, accessible, sympathique et bilingue! Des assiettes pleine de goût, bien travaillées, des mises en bouche succulentes (mention spéciale pour le tartare et le lard). Des mignardises généreuses et gourmandes… Accompagnée d’une sélection de vin haut en couleurs. Un bonheur du début à la fin.

vr 02 december 2022

H.

Incroyable !!! Quelles saveurs, quel délice, quelle originalité ! Ça fait plusieurs fois que nous venons et à chaque fois, un sans faute, avec à la clé 1001 surprises ! Merci !

vr 02 december 2022

Joelle Maes

Un incontournable gastronomique

zo 27 november 2022

Marc Bauret

Heel aangename ervaring. We zijn 3 uur gebleven en het is omgevlogen. Professioneel in alle opzichten : warm onthaal, niet stijf. Tweetalig, de 2 kelners hebben alles onder controle en de gastvrouw is regelmatig aanwezig. De gangen en de wijn zijn altijd voorzien van de nodige uitleg. Het eten is eerste klas, verrassend en smaakvol. Topamuses. Als afsluiter komt de chef het dessert voorstellen en polsen hoe het gegaan is. Leuk.

do 24 november 2022