account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Arriba Arriba

Arriba Arriba

Huiskamer gevoel

Het huiskamer-concept is ontstaan door de groeiende behoefte aan horecagelegenheden waar in een relaxte omgeving eten en drinken gecombineerd kan worden met werken, vergaderen en ontmoeten. Dat deze formule werkt is bewezen met brasserie Witteveen in de Amsterdamse wijk De Pijp. IQ Creative eigenaar Bert van der Leden vond in de oude Mazzo de perfecte locatie om een vergelijkbaar, laagdrempelig concept te creëren, maar met een geheel eigen 'look and feel'. De Jordaan staat bekend om zijn gezellige cafés en restaurants, maar mist nog een eigentijdse plek waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat binnen kan lopen. Met de opening van Mazzo is de Jordaan verrijkt met een sfeervolle ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis zal voelen.

Italiaanse flavour

In Mazzo wordt voornamelijk gewerkt met Italiaanse producten. Edwin Hathazi, de chef van Mazzo, is zowel in Italië als Nederland op zoek gegaan naar de beste en meest bijzondere producten om de menukaart van Mazzo samen te stellen. Je kunt er terecht voor een goede espresso in de ochtend, lekkere sandwiches of een lichte pasta in de middag en ’s avonds voor een uitgebreid diner met een goed glas wijn. De gerechten zijn simpel, herkenbaar en betaalbaar. Er is gekozen voor eenvoud om de ingrediënten waarmee gewerkt wordt zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Italië staat immers bekend om producten zoals olijfolie, mozzarella en rucola, die van zichzelf al rijk van smaak zijn.

Interieur

Architectenbureau Concrete is verantwoordelijk voor de inrichting van Mazzo. De typische huiskamersfeer ontstaat door een combinatie van de oorspronkelijke industriële look van het pand en warme elementen zoals de Chesterfieldbanken en de lange aanschuiftafels die de echte Italiaanse familiesfeer benadrukken. Een eyecatcher is de hoge, open keukenkast die door het hele interieur loopt en waarin alle producten waarmee gewerkt wordt zijn opgeslagen. Voorin het pand is een bargedeelte, dat overloopt in het restaurant, met uitzicht op de grote, open keuken. Aan het einde van de keuken bevindt zich een speciale ruimte die geschikt is voor privé diners, vergaderingen of bijeenkomsten. De grote foto's aan de wand geven precies de belevenis van Mazzo weer: de nieuwe huiskamer van de Jordaan!
  • Italiaans
Stel een vraag