accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

MeatHeat

Contact

Social media

Een culinair avontuur rond de wereld in het warme Harelbeke!
Een slagerij/eetbar/guesthouse, met een familiale traditie van meer dan 80 jaar, waarvan we de laatste 30 jaar een expeditie gemaakt hebben, over de grenzen heen, van Harelbeke tot het verre Panama. Expeditie Robinson was daarin het hoogtepunt, die ervaring zorgde voor het bedenken van een nieuw concept: de tafel bbq! Die kon uiteindelijk gecommercialiseerd worden via het tv programma 'De bedenkers' in 2007, dit zorgde ervoor dat ik doorheen Europa mijn boodschap te brengen rond het tafel bbq’n kon brengen. Een presentatie te midden De Moldau – de rivier die Praag in twee deelt – is één van de vele hoofdpunten van dat avontuur.

Ook de verschillende kookreizen naar het verre Zuiden vormden een bron van inspiratie! Van een beach BBQ met lokale verse producten aangekocht op een plaatselijk marktje, tot een verrassings-BBQ samen met de plaatselijke bevolking in het Atlasgebergte, in het midden van de woestijn koken in handgemaakte stenen vazen, diep in het zand in een brandend vuur. Stuk voor stuk culturele bbq-chocs.

Die ervaringen vormden samen met de gedrevenheid die me door mijn ouders met de paplepel werd ingegeven de basis toen ik 30 jaar geleden de vlag overnam van mijn gedreven grootouders. Het leven dat zich toen vooral rond de kerktoren afspeelde is aanzienlijk veranderd door de mondialisering, die lijn zijn we dan ook gaan doortrekken over de taal- en landsgrenzen heen.
Als kind verkondigde ik "ik ga heel die hoek kopen, en appartementen op zetten". Die droom is doorheen de tijd iets anders geworden. Aangepast aan de noden, samen met mijn familie, vrouw en kinderen, ten dienste van onze multiculturele bevolking. Zowel in onze slagerij en onze eetbar zal alles vers uit de toonbank, lekker gegrild op de bbq, geserveerd worden en dit voor een betaalbare prijs.

In onze eetbar willen we onze kennis delen, zowel met professionals tijdens demo’s en opleidingen zoals de Charcoal Cuisine X-OVEN, als met particulieren in de vorm van thema-avonden. We nodigen een huiskok, een vriend of chef uit om zijn specialiteit te brengen in onze Dovy Keuken. Iedereen kan reserveren voor zo'n lekkere avond.
De rivier van internationale trafiek waarlangs we gevestigd zijn zien we als een bron van inspiratie. Onze beenhouwerij is dan ook vaak een smeltkroes van verschillende nationaliteiten. Kom je om een lekker stukje rosbief in de slagerij dan loop je mogelijks een buitenlandse bezoeker van onze Guesthouse tegen het lijf! Dus overnachten kan ook, na een lekkere menu met passende wijnen!

Een concept dat de beenhouwer als ambacht terug op de kaart zet. www.meatheat.be
  • Afhalen
  • Delivery
  • Laadpaal auto
  • Terrassen
Bestel
Koop cadeaubon
Beoordelingen

9.5

Gemiddelde score

  • 9.9/10Kwaliteit
  • 9.8/10Service
  • 9/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Dirk De Maerteleire

Enorm lekker gegeten en heel aangenaam zitten , aanrader! Wij komen zeker terug!

za 26 augustus 2023

K. uit Kortrijk

Super lekker gegeten. Deze mensen spreken met hart en ziel over hun product. We hebben de menu genomen. Deze was de moeite waard. Dit is een aanrader.

za 05 augustus 2023

T.

Plaatje past compleet , uitstekend!

zo 30 juli 2023

F.

Zeer gezellig kader, supervriendelijke bediening, heel lekker gegeten

vr 28 juli 2023