account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

MeatHeat

MeatHeat

Een culinair avontuur rond de wereld in het warme Harelbeke!
Een slagerij/eetbar/guesthouse, met een familiale traditie van meer dan 80 jaar, waarvan we de laatste 30 jaar een expeditie gemaakt hebben, over de grenzen heen, van Harelbeke tot het verre Panama. Expeditie Robinson was daarin het hoogtepunt, die ervaring zorgde voor het bedenken van een nieuw concept: de tafel bbq! Die kon uiteindelijk gecommercialiseerd worden via het tv programma 'De bedenkers' in 2007, dit zorgde ervoor dat ik doorheen Europa mijn boodschap te brengen rond het tafel bbq’n kon brengen. Een presentatie te midden De Moldau – de rivier die Praag in twee deelt – is één van de vele hoofdpunten van dat avontuur.

Ook de verschillende kookreizen naar het verre Zuiden vormden een bron van inspiratie! Van een beach BBQ met lokale verse producten aangekocht op een plaatselijk marktje, tot een verrassings-BBQ samen met de plaatselijke bevolking in het Atlasgebergte, in het midden van de woestijn koken in handgemaakte stenen vazen, diep in het zand in een brandend vuur. Stuk voor stuk culturele bbq-chocs.

Die ervaringen vormden samen met de gedrevenheid die me door mijn ouders met de paplepel werd ingegeven de basis toen ik 30 jaar geleden de vlag overnam van mijn gedreven grootouders. Het leven dat zich toen vooral rond de kerktoren afspeelde is aanzienlijk veranderd door de mondialisering, die lijn zijn we dan ook gaan doortrekken over de taal- en landsgrenzen heen.
Als kind verkondigde ik "ik ga heel die hoek kopen, en appartementen op zetten". Die droom is doorheen de tijd iets anders geworden. Aangepast aan de noden, samen met mijn familie, vrouw en kinderen, ten dienste van onze multiculturele bevolking. Zowel in onze slagerij en onze eetbar zal alles vers uit de toonbank, lekker gegrild op de bbq, geserveerd worden en dit voor een betaalbare prijs.

In onze eetbar willen we onze kennis delen, zowel met professionals tijdens demo’s en opleidingen zoals de Charcoal Cuisine X-OVEN, als met particulieren in de vorm van thema-avonden. We nodigen een huiskok, een vriend of chef uit om zijn specialiteit te brengen in onze Dovy Keuken. Iedereen kan reserveren voor zo'n lekkere avond.
De rivier van internationale trafiek waarlangs we gevestigd zijn zien we als een bron van inspiratie. Onze beenhouwerij is dan ook vaak een smeltkroes van verschillende nationaliteiten. Kom je om een lekker stukje rosbief in de slagerij dan loop je mogelijks een buitenlandse bezoeker van onze Guesthouse tegen het lijf! Dus overnachten kan ook, na een lekkere menu met passende wijnen!

Een concept dat de beenhouwer als ambacht terug op de kaart zet. www.meatheat.be
  • Afhalen
  • Delivery
  • Laadpaal auto
  • Moederdag special
Bestel
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.7/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 8.9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

Kurt Ostyn

Het was heerlijk! Niet alleen de kwaliteit van het vlees (dat wist ik al), maar ook de warme groenten waren subliem. Geen idee hoe jullie daar die frisse, natuurlijke toets aan geven, maar het is alvast top. Een aanrader!

vr 12 maart 2021

Julie Verhamme

Heel lekker zoals altijd! Topservice en altijd heel vriendelijk! Een echte aanrader.

zo 07 maart 2021

Luc Deboosere

Heel lekker, goeie sausjes, goeie kruiden. Stipt en warm, zoals afgesproken, aan huis geleverd. Ook nog wat charcuterie bij besteld, ook lekker. Voor herhaling vatbaar.

zo 07 maart 2021

Vicki Desmet

Door een technisch probleem was de bestelling niet doorgegekomen. Dit werd onmiddellijk rechtgezet en de bedtelling werd aan huis geleverd! Met nog een fles huiswijn als attentie voor het ongemak! Super service. Bedankt

vr 26 februari 2021