accountchevron downchevron leftpersonsno notificationsfriendscowno favoritesno search resultsno appointmentsno giftcardsdeletearrow rightsendcalendar

Monico Meir

Contact

In het hartje van Antwerpen bevindt zich brasserie Monico Meir. Met z’n bijna 100- jarig bestaan kan het zich één van de oudste horecazaken van Antwerpen noemen. De geschiedenis van het etablissement gaat nog verder terug tot het jaar 1570 toen het nog bekend stond als ‘cafe de Swaen van Borgerhout ‘.

Pas in 1915 kreeg het de naam Monico Meir. Monico Meir is tot op heden uitgegroeid tot een gerenommeerde brasserie waar de klant terecht kan voor een gewoon lekker koffietje, ontbijt, een pilsje van het vat of uitgebreid genieten van het suggestiemenu van de Chef.

Van dakwerker tot advocaat tot de winkelende passant, iedereen is welkom in deze gezellige zaak op de Meir. Het staat al lang bekend voor z’n lekkere Vol au Vent en Steak Tartare. Dit zijn ware huisspecialiteiten. Toch werd het tijd de menukaart te verrijken met nieuwe gerechtjes waar het team van Monico Meir ondertussen heel trots op mag zijn.

Van leerjongen tot chef kok

Sinds november wordt het team versterkt door de nieuwe chef Dave Akkermans. Na het afronden van zijn studies op de befaamde hotelschool Stella-Maris is Dave zijn carrière begonnen als leerjongen in sterrenrestaurant Belle Fleur.

De basis van het leren koken in deze sterrenzaak is tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden in zijn gerechten. Hij maakt van elk bordje weer een mooie vertoning. Of het nu een steak met frietjes is of een gerechtje van risotto met St Jacobs vruchten, steeds zorgt hij weer voor een sublieme afwerking. Al zegt Dave zelf dat de presentatie nooit de overhand mag nemen van de smaak.

Hij steekt veel tijd in het uitzoeken van de juiste producten bij diverse leveranciers om een optimale smaak te garanderen. Toch blijft Monico Meir zijn identiteit bewaren. De prijs en kwaliteit staan goed in verhouding.

Gerechten op grootmoeders wijze

Ook onze vaste waarde Rita, bekend om haar lekkere soep en gerechten op grootmoeders wijze, zorgt voor een absolute meerwaarde van de zaak.

Het team zal ze missen wanneer ze met pensioen gaat volgend jaar in april. Gelukkig heeft ze haar geheime recepten doorgegeven aan het keukenteam. Bechir, Kevin en Sandy die het team compleet maken, zijn goed opgeleid om de fakkel over te nemen van deze voortreffelijke dame.
Stel een vraag
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.3/10Kwaliteit
  • 9.3/10Service
  • 8.7/10Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

P. uit Østbirk

Had a reservation but restaurant was closed when we arrived!

do 15 september 2022

D. uit Wilrijk

Kwaliteitsvol en lekker eten, degelijke porties, en vlotte en gezellige bediening. Top!

za 09 juli 2022

E. uit Sint-Nikaas

Heerlijk ontbijt Personeel super vriendelijk Aanrader

di 07 januari 2020

A. uit 's Gravenwezel

Lekkere bereiding van skrei, vriendelijke bediening

do 31 januari 2019