account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Mu Daeng

Mu Daeng

Mudaeng (letterlijk “rood zwijntje”) is niet alleen de bijnaam van onze chef, maar verwijst ook naar een traditioneel Chinees gerecht dat in heel Azië verspreid is. Mudaeng heeft haar opleiding genoten aan de meest prestigieuze koksschool van Thailand: het Mandarin Oriental Hotel in Bangkok. Ze is afkomstig uit Mahasarakham (in het Noord-Oosten van Thailand).

Na haar afstuderen aan de Mahasarakham University Demonstration High School vertrekt ze naar Bangkok om Hospitality Management te studeren aan het Silpakorn International College. Aansluitend start ze in het Mandarin Oriental Hotel Apprenticeship Programme (OHAP) in Bangkok, waar ze een diploma haalt in “Traditional Thai Cooking”.

In het kader van een Hospitality uitwisselingsprogramma komt ze naar België en geeft er les in “Food Carving” aan het CERIA in Anderlecht en studeert aan de Erasmus Hogeschool in Brussel. Na enkele jaren in verschillende Thaise restaurants gewerkt te hebben steekt het ondernemersvirus de kop op en besluit ze terug te gaan naar Thaïland voor een voortgezette opleiding aan het Mandarin Oriental Hotel in Bangkok.

De opleiding als “The Oriental Professional Thai Chef” (OPTC) heeft wereldfaam en vertegenwoordigt de absolute top op gebied van de Thaise kookkunst. Om in België een Horeca zaak te mogen uitbaten ziet ze zich genoodzaakt om ook in België een diploma te verwerven. Ze doet dit in een Syntra-centrum en behaalt met uitstekende resultaten (grote onderscheiding) ook daar haar diploma. Haar stage absolveert ze zowaar in het wereldbekende en alom geprezen “Hof van Cleve” van Peter Goossens in Kruishoutem.

Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.2

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

G. uit Schilde

Zoals steeds, uitmuntend ! Het is en blijft een van mijn lievelingsrestaurants !! Men voelt zich steeds ECHT welkom ! Bedankt Milady !!

zo 10 november 2019

N. uit Schoten

Uitstekend gegeten, prima service, mooie omkadering. Top adres, we komen zeker terug, het was op en top!

wo 03 juli 2019

Eugene Minnebo

Lekkere gerechten en toffe bediening, echt eens de Thaise keuken geproefd

di 18 juni 2019

Marie Christine Pinckaers

Het eten was super van smaak en kwaliteit. De mevrouw die ons bediende was ook de eigenaresse en was buitengewoon vriendelijk. We kregen een glaasje bubbels aangeboden omdat ze 4 jaar geopend zijn. Fijne schone open keuken. Voor mij mag het licht wel iets gedimd worden zodat het wat gezelliger zitten is. Maar de kwaliteit van het eten is top.

do 13 juni 2019