no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Osteria Michele

Osteria Michele

Eigenaar Michele groeide op in Sicilië. Hij kent het zuiden van Italië als zijn broekzak. Het land, de mensen ... en de smaken. Michele is trouwens specialist van de hele Italiaanse gastronomie. Want hij trekt er elk jaar meerdere keren op ontdekkingsreis. Om van elke streek de parels te proeven. Om ze mee te nemen, en om u ervan te laten genieten.

In de keuken staan voor u Alfonso en Roberto, twee neven. Pure Italianen. Zij verdienden hun sporen aan de kust van Napoli en in Piemonte. Van hen krijgt u écht Italiaans eten. Eenvoudig, maar ook altijd origineel.

Bij een authentieke keuken horen dagverse producten. Uw groenten haalt het restaurant dagelijks op de vroegmarkt. Het vlees komt van een lokale boerderij die zweert bij slow food. Bovendien is Alfonso een meesterlijke kok. Zijn vleesbereidingen zijn echte aanraders.

Ook de Italiaanse streekproducten zijn vers. Michele laat ze overvliegen. De burrata of de buffelmozzarella op uw bord rijpten de dag ervoor nog bij de kaasboer. Truffels als de 'bianchetto' of de 'nero pregiato'? Wijnen, olijfolie, kaas en charcuterie? Ze komen allemaal uit Italië...

Osteria Michele valt in de smaak. Bij de klanten. Bij de guide Michelin en bij Gault Millau, die de osteria een erkenning gaven. En het restaurant kreeg ook een bekroning vanuit Italië zelf. Osteria Michele draagt met trots het keurmerk van de 'Ospitalità Italiana'. Met die prijs onderscheidt de Italiaanse kamer van koophandel kwaliteitsvolle Italiaanse restaurants in het buitenland. Italianen weten de weg naar de Osteria dus te vinden. Net als iedereen die van kwaliteit houdt.
 • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • WiFi
 • € 25 - 50
 • Italiaans
 • Afhalen
 • Terras
 • BE-GUSTO
 • Gault & Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

7.5

Gemiddelde score

 • 8.1/10   Kwaliteit
 • 7.4/10   Service
 • 6.9/10   Prijs/kwaliteit

H. uit Kerkrade

Zeer vriendelijk en attent.

za 12 mei 2018

M. uit Tervuren

Prima gerechten. Pasta met truffels net iets minder dan vorige keer (pasta minder al dente en beetje te waterachtig). Zeer vriendelijke bediening.

vr 11 mei 2018

J. uit Paal

Heel lekker gegeten in een aangenaam kader.

ma 30 april 2018

Thomas Goethals

Een trip naar Italië in hartje Leuven. Het restaurant is een verademing en verrijking in een door 13 in een dozijn getijsterde horeca buurt. Fantastisch ingericht, noteer de groepstafel die in een aparte ruimte een exclusief decor biedt. Bediening hartelijk, maar te weinig duiding rond de keuzemogelijkheden, kan aan onze late aankomst gelegen hebben. De steak Piemontese, perfect saignant, dun gesneden, een culinaire sensatie. Dit is niet uw gemiddelde Italiaan maar een smaak restaurant die de omweg meer als waard is.

ma 23 april 2018