no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards appointment deleted

Spaans Dak

Spaans Dak

Restaurant Spaans Dak

Schitterend gelegen aan de rand van Meerdaalwoud en tussen de vijvers van het recreatiedomein “Zoet Water” op slechts 7 km ten zuiden van Leuven staat het Spaans Dak.
Uitbater Michel Uyttendaele is een gedreven chef, die er zelf al 25 jaar achter het fornuis staat. Hij wordt bijgestaan door Remco Kramer die vanaf het begin hier mee de scepter zwaait. Sinds 8 jaar vervoegde Jonathan, zoon van Michel, de equipe en brengt een vernieuwde toets aan de gerechten van dit gastronomische restaurant. Twee jaar later kwam de tweede zoon, Kristof, de zaak versterken en ontfermd zich over de wijnen.
De originaliteit van de presentatie met de scherpe prijskwaliteit verhouding maakt het Spaans Dak onweerstaanbaar.


Historiek

Op het einde van de veertiende eeuw stond het Spaans Dak bekend als het slot van Steenbergen en in de de twee daaropvolgende eeuwen werd het bewoond door het Leuvense artsengeslacht van Wesele waaruit ook de wereldberoemde Andreas Vesalius voortspruit, hofapotheker van Keizer Karel en dus ook de bekendste bewoner. Hoewel het centrale gedeelte van het gebouw een restant zou zijn van een veertiende-eeuwse kapel, kreeg het huidige Spaans Dak pas vaste vorm in de zestiende eeuw en werd volledig afgewerkt in de zeventiende eeuw. Ooit behoorde het Spaans Dak toe aan Karel V, de koning van Spanje, waaraan het Spaans Dak zijn naam te danken heeft. Later was het in bezit van de prinselijke familie de Croy, die het enkel als jachthuis gebruikte.
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • WiFi
  • € 50 - 100
  • Terras
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
Beoordelingen

9.4

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.5/10   Service
  • 9.1/10   Prijs/kwaliteit

Wendy Magits

Zeer vriendelijk personeel,zeer goede keuken.

za 21 april 2018

N. uit Leuven

Bedankt voor de Leuke avond ... wij vonden het heel lekkker en wij waarderen dat jullie rekening hebben gehouden met de dochter haar voeding allergieën .

za 21 april 2018

Luc DE GELDER

Heel fijn verzorgde fijnproevermenu met een streling voor de smaak en het oog. Zeer mooi kader in een rustige omgeving. Een aanbeveling voor een unieke herinnering.

za 21 april 2018

Luk Serré

Het is heerlijk tafelen in het Spaans Dak, niet alleen lekker eten, het klopt er allemaal, men zorgt voor een goede beleving. Jonatan en zijn team bedankt, maar ook Christophe heeft het in zich👍, proficiat Michel🥂

vr 20 april 2018