account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Spaans Dak

Spaans Dak

Restaurant Spaans Dak

Schitterend gelegen aan de rand van Meerdaalwoud en tussen de vijvers van het recreatiedomein “Zoet Water” op slechts 7 km ten zuiden van Leuven staat het Spaans Dak.
Uitbater Michel Uyttendaele is een gedreven chef, die er zelf al 25 jaar achter het fornuis staat. Hij wordt bijgestaan door Remco Kramer die vanaf het begin hier mee de scepter zwaait. Sinds 8 jaar vervoegde Jonathan, zoon van Michel, de equipe en brengt een vernieuwde toets aan de gerechten van dit gastronomische restaurant. Twee jaar later kwam de tweede zoon, Kristof, de zaak versterken en ontfermd zich over de wijnen.
De originaliteit van de presentatie met de scherpe prijskwaliteit verhouding maakt het Spaans Dak onweerstaanbaar.


Historiek

Op het einde van de veertiende eeuw stond het Spaans Dak bekend als het slot van Steenbergen en in de de twee daaropvolgende eeuwen werd het bewoond door het Leuvense artsengeslacht van Wesele waaruit ook de wereldberoemde Andreas Vesalius voortspruit, hofapotheker van Keizer Karel en dus ook de bekendste bewoner. Hoewel het centrale gedeelte van het gebouw een restant zou zijn van een veertiende-eeuwse kapel, kreeg het huidige Spaans Dak pas vaste vorm in de zestiende eeuw en werd volledig afgewerkt in de zeventiende eeuw. Ooit behoorde het Spaans Dak toe aan Karel V, de koning van Spanje, waaraan het Spaans Dak zijn naam te danken heeft. Later was het in bezit van de prinselijke familie de Croy, die het enkel als jachthuis gebruikte.
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • WiFi
  • € 50 - 100
  • Terras
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
Beoordelingen

9.3

Gemiddelde score

  • 9.6/10   Kwaliteit
  • 9.4/10   Service
  • 9/10   Prijs/kwaliteit

Fabienne Geers

Zeer goed

za 21 juli 2018

F. uit St Agatha Rode

Verrassende combinaties die steeds werken en een streling zijn voor de tong, gecombineerd met prachtige wijnpairings, in een idyllische setting.

vr 22 juni 2018

Guy Van de Vondel

Dit is een (h)eerlijke plek om écht te kunnen genieten van pure smaak in originele combinaties, een mooi decor en vriendelijke naturelle professionaliteit. Alsof dat nog niet volstaat; men is attent. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot je buiten gaat. Zalig, toch?

za 16 juni 2018

L. uit Linden

Zeer aangename ontvangst/onthaal door chef én personeel. Fijn om veelal zelfde personeel terug te zien. Vriendelijk = niet te formeel en niet vrijpostig, en zorgen voor je tafel en klanten.

za 09 juni 2018