account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Table d'amis

Table d'amis

Table d’Amis is een gezellig, intiem restaurant aan de rand van Kortrijk. Het restaurant opende zijn deuren in 2009 in de voormalige herberg Sint-Huybrechts van de gelijknamige brouwerij, een herberg daterend van 1892. Het interieur probeert de cafésfeer van vroeger terug op te roepen met hanglampjes en zitbanken. De modernisering verloochent de charme van weleer niet.

Het restaurant werd dit jaar door Gault & Millau uitgeroepen tot Ontdekking van het Jaar en de Weekend Knack restaurantgids beloonde keukenchef Matthieu Beudaert met de Gouden Garde van beloftevolle kok.

De zaal, onder leiding van gastvrouw en sommelière Sofie Delbeke, is sober maar comfortabel ingericht. De wijnkaart is zorgvuldig samengesteld met wijnen uit de klassieke en de nieuwe wereld met enkele regionale ontdekkingen.

In de keuken streeft men naar pure, zuivere en diepe smaken die een weerspiegeling vormen van onze traditionele eetcultuur, maar tegelijkertijd eigentijds zijn uitgevoerd. Smaak, eenvoud en gezondheid proberen wij elke dag opnieuw tot een uniek geheel te verweven.

Tot binnenkort.
  • 1 *
  • BE-GUSTO
  • Gault & Millau
Stel een vraag
koop cadeaubon
Beoordelingen

9.1

Gemiddelde score

  • 9.5/10   Kwaliteit
  • 9.3/10   Service
  • 8.6/10   Prijs/kwaliteit
De volgende beoordelingen zijn een selectie van de zaak.

N. uit Oostende

Kop

za 14 juli 2018

Bie Van de Casteele

Zuivere, verse streekproducten zalig verwerkt. Verrassend melkdessert. We werden in de watten gelegd. Hoedje af voor kok en zijn team. Rustgevend klasseinterieur. De drank is misschien net iets te prijzig ? Maar zeker voor herhaling vatbaar.

do 29 maart 2018

F. uit Wevelgem

Exceptionally good food, quality products & creative dishes with nice texture & taste combinations. Very nice wine discoveries as well. Friendly service and flexible to small adaptions for sensitivities of guests.

di 27 maart 2018

T. uit Brussel

Een absolute topper. Zowel wat op het bord en in het glas kwam als de mannier waarop het gebracht werd. Zeer serene sfeer ook. Als je met de wagen komt, goed naar de raadgevingen op de site kijken, anders parkeer je veraf zoals wij.

vr 16 maart 2018