account no notifications friends cow no favorites no search results no appointments no giftcards delete arrow right send calendar

Upper Room Bar

Upper Room Bar

KINTSUGI The Jane x Rookie Ramen


Kintsugi (金継ぎ: 'gouden verbinding'), ook wel Kintsukuroi (金繕い: 'gouden reparatie') genoemd, is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. (Bron: Wikipedia)

Wij zijn fan van deze boeddhistische filosofie waarbij de schoonheid van imperfectie en vergankelijkheid benadrukt wordt. Kintsugi benadrukt de barsten in een keramieken voorwerp en onthult zo een deel van zijn geschiedenis. De breuk zorgt voor een sterker geheel achteraf.
Maak kennis met het nieuwe pop up concept in onze Upper Room Bar: KINTSUGI The Jane x Rookie Ramen. In de bar kunt u niet enkel visueel genieten van kintsugi; u tafelt letterlijk aan een ‘granieten, door Vladimir Slavov met messing dooraderde bar’, ook de gerechten worden via deze filosofie bereid.

Nick en ‘Rookie Ramen’, staan in voor de samenstelling van het menu.
Nick Bril brengt zijn voorliefde voor Japan met zijn gekende signatuur terug in de voorgerechten en nagerechten. Trésor presenteert met kintsugi schwung de perfecte drinks vooraf, tijdens en na het menu.
‘Rookie Ramen’ richt zich op de pure kunst van ramen. De ramen noodles worden van a tot z in de bar bereid en geserveerd in de perfecte ‘umami’ bowl.

De ramenpassie van de culinaire ‘nieuwkomer’ werd aangewakkerd na een verblijf in Tokyo en het degusteren van wel 100 verschillende bowls. Van een onderdompeling gesproken! Eenmaal terug in België was de interesse zo intens dat de focus lag op het zelf noodles maken: het takeout concept ‘Rookie Ramen’ werd geboren. Een groot succes: Rookie was telkenmale binnen de 10 min. uitverkocht. De Rookie Ramen werden ook door Nick gesmaakt, waardoor de idee tot samenwerking spoedig realiteit werd: KINTSUGI The Jane x Rookie Ramen.
  • Bistronomie